Головна  →  Новини  →  5 вересня 2017

31 керівника шкіл та садочків призначено за конкурсним відбором керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Києва

31 керівника шкіл та садочків призначено за конкурсним відбором керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Києва

З 21 липня по 15 серпня у Києві відбувся конкурсний відбір керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Києва, згідно з постановою Кабміну №827 “Про затвердження Порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності” та рішенням Київської міської ради №438/2660 від 20.06.2017 «Про затвердження Порядку проведення конкурсного відбору керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Києва».

Відповідно до зазначеного Порядку склад конкурсної комісії сформований за пропозиціями районних в місті Києві  державних адміністрацій та районних управлінь освіти. Комісія складалась з 67-ми осіб: депутатів Київської міської ради; представників педагогічних колективів та батьківської громадськості закладів, де були вакантні посади керівників; членів Асоціації керівників навчальних закладів м. Києва; представників районних  в місті Києві державних адміністрацій.

Конкурс було оголошено щодо вакантних посад керівників 24 загальноосвітніх навчальних закладів та 17 дошкільних навчальних закладів, а саме :

 спеціалізована школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 92 ім. І.Франка; школа І-ІІІ ступенів № 122; гімназія «Київська Русь»; Школа-інтернат № 12; спеціалізована школа № 274; середня загальноосвітня школа № 280; вечірня (змінна) школа № 18; школа І-ІІІ ступенів № 218; школа І-ІІІ ступенів № 308; навчально-виховний комплекс «Струмочок»; гімназія № 136; навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – ліцей» № 20; середня загальноосвітня школа № 18; спеціалізована школа № 210 (загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням російської мови з першого класу); середня загальноосвітня школа № 231; Печерська гімназія № 75; вечірня (зміна) школа ІІ-ІІІ ступенів № 8; школа-інтернат № 5 ім. Якова Батюка (для дітей з вадами зору); санаторна школа-інтернат № 19 (для дітей, хворих на сколіоз); середня загальноосвітня школа № 162; спеціалізована школа № 71 з поглибленим вивченням англійської мови; середня загальноосвітня школа № 69; спеціальна школа «Надія»; гімназія-інтернат № 13;

дошкільний навчальний заклад № 779; дошкільний навчальний заклад № 689; дошкільний навчальний заклад № 412; дошкільний навчальний заклад № 319; дошкільний навчальний заклад № 501; дошкільний навчальний заклад № 115; дошкільний навчальний заклад № 260; дошкільний навчальний заклад № 607; дошкільний навчальний заклад № 663; дошкільний навчальний заклад № 665; дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 2; дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 35; дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 54; дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) компенсуючого типу (спеціальний) № 320; дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) компенсуючого типу (санаторний) № 343; дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 465; дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 647.

На розгляд Конкурсної комісій було подано 88 заяв претендентів, а саме 59 заяв претендентів на заміщення вакантних місць керівників шкіл та 29 на заміщення вакантних місць керівників дитячих садочків.

Рішеннями конкурсних комісій від 02 серпня 2017 року до участі у конкурсі не допущено шість претендентів так, як у них відсутня вища педагогічна освіта та стаж педагогічної роботи в навчальному закладі.  

Два претенденти не з’явились на засідання конкурсних комісій з невідомих причин.

Два претенденти у ході конкурсу подали заяви про відмову від подальшої участі у конкурсі.

На три навчальні заклади, а саме школу-інтернат № 12, вечірню (зміна) школу ІІ-ІІІ ступенів № 8 та дошкільний навчальний заклад №343, не було подано жодної заяви претендента.

Конкурс відбувався у три етапи: розгляд документів претендента на відповідність вимогам чинного законодавства України, тестування на визначення психологічної готовності претендента до роботи на посаді керівника навчального закладу та публічний захист перспективного плану розвитку навчального закладу претендентами на посаду керівників у режимі онлайн.

Запис як проходив конкурс з виступами всіх претендентів можна подивитись за посиланням: /news/6378.html.

За результатами усіх трьох етапів конкурсні комісії визначили переможців конкурсу на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів Києва, яких відповідними листами рекомендували районні в місті Києві державні адміністрації для погодження та підготовки подання до Департаменту освіти і науки, молоді та спорту для призначення кандидатур-переможців.

31 серпня питання кандидатур-переможців на заміщення посад директорів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів було розглянуто на Постійній комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту. За результатами комісією було доручено Департаменту освіти і науки, молоді та спорту призначити керівників навчальних закладів у спосіб передбачений чинним законодавством України.

Тож, 31 серпня 2017 року, керуючись пунктом 11 Порядку проведення конкурсного відбору керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради від 20 червня 2017 року     № 438/2660, за результатами проведеного конкурсного відбору кандидатур на заміщення вакантних посад керівників загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва, рекомендаціями конкурсної комісії та висновку профільної постійної комісії Київської міської ради на посади керівників навчальних закладів були призначені:

1.      Спеціалізована школа № 92 імені Івана Франка – Соломаху Рузанну Араіківну;

2.      Школа І-ІІІ ступенів № 122 – Литвина Валерія Олексійовича;

3.      Гімназія «Київська Русь» - Аврамич Ніну Іванівну;

4.      Середня загальноосвітня школа № 280 - Конобась Інну Анатоліївну;

5.      Вечірня (змінна) школа № 18 - Штефан Любов Вікторівну;

6.      Школа І – ІІІ ступенів № 218 - Двіжону Валентину Миколаївну;

7.      Школа І – ІІІ ступенів № 308 - Джохадзе Наталію Миколаївну;

8.      Навчально-виховний комплекс «Струмочок» - Мельник Світлану Іванівну;

9.      Гімназія № 136 - Головко Наталію Ігорівну;

10.    Середня загальноосвітня школа № 18 - Рій Юлію Володимирівну;

11.    Спеціалізована школа № 210 (загальноосвітній навчальний заклад І – ІІІ ступенів з поглибленим вивченням російської мови з першого класу) - Ламзу Дмитра Володимировича;

12.    Середня загальноосвітня школа № 231 - Світлу Олену Семенівну;

13.    Печерська гімназія № 75 - Поварчук Галину Ярославівну;

14.    Школа-інтернат № 5 імені Якова Батюка (для дітей з вадами зору) - Антонюк Катерину Василівну;

15.    Санаторна школа-інтернат № 19 (для дітей хворих на сколіоз) – Заплотінську Олену Ігорівну;

16.    Середня загальноосвітня школа № 162 - Марченко Наталію Віталіївну;

17.    Спеціалізована школа № 71 з поглибленим вивченням англійської мови - Дзюбу Юлію Віталіївну;

18.    Середня загальноосвітня школа № 69 - Блажаєву Вікторію Вікторівну;

19.    Спеціальна школа «Надія» - Бондаренко Наталію Василівну;

20.    Гімназія-інтернат № 13 - Возненко Світлану Євгенівну;

21.    Дошкільний навчальний заклад № 689 – Корольову Оксану Василівну;

22.    Дошкільний навчальний заклад № 319 – Пономар Олену Михайлівну;

23.    Дошкільний навчальний заклад № 412 – Волкову Олену Анатоліївну;

24.    Дошкільний навчальний заклад № 501 – Кравченко Оксану Олегівну;

25.    Дошкільний навчальний заклад  № 115 – Ковальову Тамару Миколаївну;

26.    Дошкільний навчальний заклад № 260 - Кузьміну Світлану Валентинівну;

27.    Дошкільний навчальний заклад № 607 – Левицьку Оксану Анатоліївну;

28.    Дошкільний навчальний заклад № 663 – Терещук Інгу Миколаївну;

29.    Дошкільний навчальний заклад № 665 – Чуян Олену Миколаївну;

30.    Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 35 – Поліщук Валентину Миколаївну;

31.    Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 54 – Мальцеву Тетяну Юріївну.

 Разом з тим, головою Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації не підтримано кандидатуру, рекомендовану конкурсною комісією, на призначення керівником навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – ліцей» № 20.

Також, рекомендовані претенденти на дошкільний навчальний заклад №2 та спеціалізована школа № 274 відмовились обіймати посади за власним бажанням.

Наголошуємо, що три роки тому Київ став першим містом в Україні, де впровадили відкритий конкурсний відбір на заміщення вакантних посад керівників шкіл і садочків. Це крок  столиці до прозорості, відкритості та широкого залучення громадськості до відбору ефективних менеджерів освітніх закладів столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку