Головна  →  Новини районів  →  23 серпня 2017

Відкриття відновленого підрозділу «дошкільний навчальний заклад» комунального навчального закладу «Навчально-виховний комплекс № 141 «ОРТ»

Відкриття відновленого підрозділу «дошкільний навчальний заклад»  комунального навчального закладу  «Навчально-виховний комплекс № 141 «ОРТ»

23 серпня, у День державного Прапора України, урочисто відкрито підрозділ «дошкільний навчальний заклад» комунального навчального закладу «Навчально-виховний комплекс № 141 «Освітні ресурси та технологічний тренінг» міста Києва (дошкільний навчальний заклад – школа І ступеня – спеціалізована школа ІІ ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов та інформаційних технологій – технологічний ліцей)», що створений відповідно до рішення Київської міської ради від 13.11.2014 № 375-1/375-1.

На святі з нагоди відкриття структурного підрозділу «дошкільний навчальний заклад» НВК №141 «ОРТ» були присутні директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Фіданян О.Г., голова Дніпровської районної у місті Києві державної адміністрації Онофрійчук П.В., депутати Київської міської ради Маляревич О. В. та Горбунов Я. В., Генеральний директор представництва Всесвітнього ОРТ в країнах СНД та Балтії Давід Беніш.

Після завершення капітального ремонту структурний підрозділ «дошкільний навчальний заклад» НВК №141 «ОРТ» розміщений у будівлі, розташованій за адресою: вул. Тампере, 7-а.

У закладі функціонуватиме 6 груп, що забезпечить місцями 115 дітей дошкільного віку та зніме вкрай напружену ситуацію із забезпеченням місцями дітей в дошкільних закладах мікрорайону «Дарницька площа», дасть можливість розвантажити найближчі дошкільні навчальні заклади.

У дошкільному навчальному закладі обладнано сучасні ігрові кімнати і спальні, медичний кабінет, кабінет психолога, спортивний та музичний зали,  сучасні ігрові і спортивні майданчики, харчоблок з сучасним технологічним обладнанням.

Враховуючи те, що батьки випускників підрозділу «дошкільний навчальний заклад» зорієнтовані на продовження навчання в наступному підрозділі НВК («школа І ступеня»), під час навчально-виховного процесу заплановано застосування елементів STEAM – освіти (з використанням відповідного обладнання).

Вихованцям ДНЗ буде надано можливість поряд із традиціями та культурою народу України ще й ознайомитися з певними традиціями на культурою Ізраїлю.

Реалізація такого потужного освітнього проекту стала можливою завдяки договору про співробітництво у сфері освіти між Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією та благодійною організацією World ORT (Всесвітній ОРТ), яка понад 130 років підтримує розвиток технологічної освіти в багатьох країнах світу. Сума спонсорських коштів Всесвітнього ОРТ, у межах якої здійснювалися ремонтні роботи по відновленню дошкільного навчального закладу – $ 1.000.000, на закупівлю обладнання – близько $150.000. 

Відкриття дитячого садочка – це завжди велике і яскраве свято не тільки для дітей, які в новому дитячому садку знайдуть нових друзів, нові знання і нові іграшки, а й для батьків, які, бачачи, у яких чудових умовах знаходиться їхня дитина, зможуть спокійно працювати.

Модернізація системи дошкільної освіти – один з основних напрямів державної освітянської політики – став пріоритетним і у діяльності керівництва міста та Дніпровського району.

Перейти до спискуВерсiя для друку