КМДА Київська міська державна адміністрація


18 серпня 2017

Щодо ситуації, що склалась довкола відкритого відбору на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів Києва

Щодо ситуації, що склалась довкола відкритого відбору на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів Києва

18 серпня 2017 року за офіційним повідомленням Національної поліції України та Київської міської державної адміністрації під час отримання хабаря було затримано голову конкурсної комісії з відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників загальноосвітніх  навчальних закладів міста Києва.

Цього ж дня оперативники Управління захисту економіки  ГУ НП у м. Києві та слідчі Прокуратури Автономної Республіки Крим спільно з працівниками управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА за ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва від 17 серпня 2017 року здійснили обшук  у службових приміщеннях Департаменту.

Наразі триває досудове розслідування.

Департамент повідомляє, що конкурсний відбір на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів Києва проводиться згідно з Порядком, затвердженим рішенням Київської міської ради від 20.06.2017 року №438/2660. Відповідно до зазначеного Порядку склад конкурсної комісії сформований за пропозиціями районних в місті Києві  державних адміністрацій та районних управлінь освіти. Комісія складається з 67-ми осіб: депутатів Київської міської ради; представників педагогічних колективів та батьківської громадськості закладів, де є вакантні посади керівників; членів Асоціації керівників навчальних закладів м. Києва; представників районних  в місті Києві державних адміністрацій.

На першому засіданні конкурсної комісії шляхом голосування  було обрано голову, заступника голови та секретаря комісії.

Конкурсна комісія працює на громадських засадах.

Керівників навчальних закладів  призначають на посаду за рішенням конкурсної комісії, письмових зауважень та пропозицій голови відповідної районної в місті Києві державної адміністрації, висновку Київської міської ради. У разі погодження кандидатур, Департамент освіти укладає контракти з переможцями конкурсу із дотриманням вимог законодавства про працю.

Наголошуємо, що три роки тому Київ став першим містом в Україні, де впровадили відкритий конкурсний відбір на заміщення вакантних посад керівників шкіл і садочків. Це був крок  до прозорості, відкритості та широкого залучення громадськості до відбору ефективних менеджерів освітніх закладів столиці, де усі кандидати публічно презентували своє бачення розвитку навчального закладу із трансляцією онлайн.

Департамент освіти і науки, молоді та спорту сприятиме роботі правоохоронних органів у пошуку та висвітленні достовірної інформації.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.