КМДА Київська міська державна адміністрація


16 серпня 2017

Видатки на освіту зросли вдвічі

Видатки на освіту зросли вдвічі

За три роки витрати на освіту зросли вдвічі. Про це за результатами селекторної наради із Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він констатував: якщо у 2014 році видатки становили 5 млрд грн, то в поточному році ця сума складе понад 11 млрд грн.

За словами Геннадія Пліса, освітній бюджет є пріоритетним для столиці та становить 33% від усього бюджету міста.

«На підготовку до нового навчального року та роботи закладів освіти в осінньо-зимовий період виділено майже 2 мільярди гривень, і це без урахування нового будівництва. Із них на таке складне для столиці питання, як закріплення земельних ділянок за закладами освіти – 89 мільйонів гривень», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Освіта Києва відчуває повну підтримку міської влади, зазначила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян.

«Гроші виділяються постійно та в повному обсязі. Потрібно тільки формувати бюджетні запити та своєчасно освоювати надані кошти, на що наголошую усім керівникам освітніх установ столиці!», – підкреслила Олена Фіданян.

За інформацією Геннадія Пліса, чверть усіх коштів, що виділені на проведення капітальних ремонтних робіт у професійно-технічних навчальних закладах в Україні, зосереджено в Києві.

«Ми є одним із трьох регіонів України, де з 1 січня 2017 року прийнято рішення про підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам, що фінансуються за рахунок міського бюджету. На це для працівників дитячих садків, позашкільних і професійно-технічних закладів виділено 175,2 млн грн», – наголосив Геннадій Пліс.

Окрім того, акцентував він, Київ посідає перше місце серед регіонів України щодо середнього показника виділених коштів (на одну школу) для проведення капітальних ремонтів до нового навчального року – 531,8 тис. грн. ІІ місце – Київська обл. (477,5 тис. грн), ІІІ місце – Дніпропетровська обл. (333,4 тис. грн).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.