КМДА Київська міська державна адміністрація


14 серпня 2017

Київські школярі захищатимуть честь міста на всеукраїнській грі «Сокіл»(«Джура»)

Київські школярі захищатимуть честь міста на всеукраїнській грі «Сокіл»(«Джура»)

Із 13 до 24 серпня київські школярі візьмуть участь у дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»). На всеукраїнському етапі Київ представлятиме рій «Дніпро», який вже відбув до села Ватутіне Харківської області.

«Важливою складовою освітнього процесу столиці є національно-патріотичне виховання. Усвідомлюючи, що по підручнику навчити дітей любити свою Батьківщину неможливо, ми впроваджуємо в столичній освіті низку заходів, що на практиці виховують у дітей пошану до історії, любов до рідної культури, вчать командній грі, аби кожен маленький киянин із раннього віку поважав і цінував Батьківщину та її головні символи. За три роки освітяни та молодь Києва започаткувала 12 патріотичних проектів, які згодом стали національними, а серед них: «Повертайся живим!»; естафета єдності, звитяги та слави; естафета учнівської молоді «Прапор доброчинності»; проект «Дружня Україна»; «Нашій Надії – з вірою та любов’ю!», – повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

Також, за її словами, було реорганізовано Міжнародний центр дитячо-юнацького туризму у «Київський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання», що дозволило урізноманітнити його роботу в цій сфері.

«Однією з найкращих національних патріотичних виховних заходів ігрової форми, який проводиться системно у формі позакласної роботи, є «Сокіл» («Джура»). Зокрема, гра передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких школярі вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів, українського козацтва. Також діти отримують важливі для життя навички: як надати першу медичну допомогу та орієнтуватися на місцевості, розвивають характер і лідерські якості», – повідомила заступник голови КМДА.

Ганна Старостенко додала, що з року в рік гра «Джура», до якої школярі готуються цілий рік, стає дедалі популярнішою. Так, якщо в 2015-му році в першому районному етапі взяло участь 99 команд (990 учасників), то 2017-му – 154 і понад 1500 учасників відповідно.

Зазначимо, що при навчальних закладах міста Києва налічується 79 гуртків козацько-лицарського виховання «Джура», які фінансуються за кошти бюджету. У них виховується 1282 гуртківці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.