Головна  →  Новини  →  24 липня 2017

З 2017-2018 навчального року 13 дошкільних навчальних закладів долучаються до Проекту «Сприяння освіті»

З 2017-2018 навчального року 13 дошкільних навчальних закладів долучаються до Проекту «Сприяння освіті»

     З 2010 року в місті Києві відповідно до проекту «Сприяння освіті» в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та фондом the LEGO Foundation (Данія) від 10.07.2010 року педагоги 34 дошкільних навчальних закладів міста та Київський палац дітей та юнацтва впроваджували ЛЕГО- технології в навчально-виховний процес.

З 2017-2018 навчального року до Проекту долучаться ще 13 навчальних закладів: дошкільні навчальні заклади № 155, № 726, № 100, № 590, № 63,

№ 343, № 583, школи дитячі садки «Сяйво», «Лісова казка», «Дивоцвіт», навчально-виховні комплекси «Пізнайко», № 167, «Усмішка».

Педагоги навчальних закладів закладів успішно впроваджують ЛЕГО-технології в навчально-виховний процес всіх вікових груп, в тому числі інклюзивних та спеціалізованих. Проводяться різноманітні форми роботи, а саме: тематичні заняття, виставки, конкурси, свята, розваги. До навчально-виховного процесу з питань впровадження ЛЕГО-технологій залучаються батьки.

Дошкільні навчальні заклади постійно обмінюються досвідом роботи, беруть участь у семінарах-практикумах, тренінгах.

В тренінгах «Педагогіка гри» педагоги отримали практичні вміння в організації ігрового освітнього простору, переосмислили місце і значення гри в системі освітньо-виховної роботи. Розширили уявлення про сучасні освітні завдання.

Розпочато проведення тренінгів PlayAcademy, під час яких педагоги, які беруть участь у проекті розвивають практичні уміння інтеграції проекту в освітній простір ДНЗ.

6 педагогів дошкільних навчальних закладів, які є учасниками Проекту, пройшли навчання, отримали сертифікати тренерів і проводять навчання педагогів дошкільних навчальних закладів, які долучилися до Проекту.

Протягом 2016-2017 навчального року було проведено 25 семінарів.

Крім того, дошкільні навчальні заклади презентують свій досвід роботи для іноземних делегацій. Зокрема, в 2017 році заклади відвідали: представники грузинської фундації Fair trees, виконуючий обов’язки генерального директора the LEGO Foundation, керівники Проекту Данії, Мексики, Південно-Африканської Республіки, Президент Американської торгівельної палати в Україні.

Перейти до спискуВерсiя для друку