Головна  →  Новини  →  22 серпня 2014

Марина Порошенко відвідала київську гімназію №183 «Фортуна», в якій відкривається клас для першокласників зі Сходу України

Марина Порошенко відвідала київську гімназію №183 «Фортуна», в якій відкривається клас для першокласників зі Сходу України

Дружина Президента України Марина Порошенко разом з дітьми - Олександрою, Євгенією та Михайлом відвідали київську гімназію №183 «Фортуна», яка цього року прийняла на навчання дітей зі Сходу України та відкрила додатковий перший клас для дітей-переселенців.

Родина Президента, разом з майбутніми учнями гімназії та їхніми батьками, попрацювали над облаштуванням території довкола гімназії та висадили квіти на шкільному подвір’ї.

Звертаючись до присутніх, Марина Порошенко зазначила: «Коли ми разом з нашими давніми партнерами, квітковим господарством «Сонцесвіт» обирали місце для цих композицій, то вирішальними для нас були кілька моментів. По-перше, територія цієї школи не обгороджена парканом. Тут проводять дозвілля учні після уроків, мами з маленькими дітками, люди похилого віку. Ці квіти будуть окрасою не просто шкільного подвір’я, а й зони відпочинку мешканців мікрорайону. По-друге, директор гімназії не залишилась осторонь проблем сьогодення і відкрила цілий додатковий клас для першокласників зі Сходу України, які тимчасово мешкають в Києві. Ми дуже вдячні їй за цю ініціативу і тому, разом з дітками та їхніми батьками, з радістю попрацювали на благо школи».

Директор гімназії Тетяна Мінько розповіла про те, як з'явилася ініціатива набору додаткового класу, та показала дружині Президента відремонтований клас, в якому навчатимуться діти зі східних регіонів. «До нас кожного дня звертаються батьки з Луганської та Донецької областей з проханням прийняти на навчання їхніх дітей. Ми не відмовляємо нікому, для всіх знаходимо місце», - зауважила пані Тетяна. За її словами, незважаючи на великий наплив дітей та повне завантаження навчального закладу, керівництвом було ухвалено рішення про створення додаткового класу першокласників.

Марина Порошенко подякувала директору та педагогічному колективу гімназії за небайдужість та подарувала для класу, де навчатимуться первачки, шкільну дошку. Діти, в свою чергу, подарували пані Порошенко символ жіночої мудрості національний оберіг - ляльку-мотанку, виготовлену власноруч на шкільному гуртку.

Відвідання Мариною Порошенко київської гімназії №183 «Фортуна»

За інформацією Адміністрації Президента України

Перейти до спискуВерсiя для друку