Головна  →  Новини районів  →  3 липня 2017

В дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах Шевченківського району відбувся Тиждень національно-патріотичного виховання «Україна моя, Батьківщина моя!»

В дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах Шевченківського району відбувся Тиждень національно-патріотичного виховання «Україна моя, Батьківщина моя!»

         На виконання Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641 в дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах Шевченківського району проведено Тиждень національно-патріотичного виховання «Україна моя, Батьківщина моя!».

    З метою якісної підготовки до проведення заходів в закладах були створені творчі групи з найбільш досвідчених педагогів, складені плани заходів проведення Тижня, підготовлені методичні матеріали на допомогу педагогам в організації роботи.  

   Проведені заходи, а саме інтегровані та комплексні заняття, музичні вернісажі, фізкультурні свята і розваги, літературні вечори, конкурси малюнків на асфальті, виставки творчих робіт, поробок ЛЕГО-конструювання «Моє місто – Київ», екскурсії та цільові прогулянки були спрямовані на формування ціннісного ставлення до родини, українського народу, Батьківщини, держави.

    Дитяча діяльність організовувалась з використанням матеріалів народознавчих осередків та народознавчих кімнат.

З метою підвищення фахової майстерності в дошкільних начальних закладах проводились виставки методичних матеріалів та педагогічних напрацювань відповідного напрямку, консультації, взаємовідвідування заходів.

  Педагоги активно залучили батьків вихованців до проведення заходів Тижня з національно-патріотичного виховання. Серед форм співпраці слід відмітити фестиваль родинних театрів в ДНЗ № 54, дослідницькі проекти «Вулиці нашого мікрорайону», «Вулиця мого дитинства» ДНЗ №№:541, 428, 810, майстер-класи за участю батьків в ДНЗ № 329, НВК «Пізнайко».

В рамках Тижня національно-патріотичного виховання «Україна моя, Батьківщина моя» у Київському міському будинку учителя відбулась районна виставка педагогічних напрацювань «Як тебе не любити, Києве мій».

Дидактичні, наочні матеріали виставки продемонстрували різноманітні підходи в ознайомленні дітей з мікрорайонами, вулицями, визначними місцями, пам’ятками, історичним минулим, транспортом, культурним оточенням, природним довкіллям рідного міста. 

Перейти до спискуВерсiя для друку