КМДА Київська міська державна адміністрація


3 липня 2017

Фестиваль українських народних дитячих ігор відбувся в навчально-виховному комплексі «Лісова казка» Святошинського району

Фестиваль українських народних дитячих ігор відбувся в навчально-виховному комплексі «Лісова казка» Святошинського району

 Ось і настала довгоочікувана пора літнього загартовування. Цього року до вихованців ШДС «Лісова казка» на фестиваль українських народних дитячих ігор, завітав справжній Водяник із русалками. Водяник – добрий, веселий, чарівний літній Дід Мороз, який разом із русалками подарував малюкам та їх батькам незабутню подорож до світу народних дитячих ігор у водяній стихії (плескальному басейні).

Розпочався фестиваль грою - закличкою  «Іди, іди дощику..». Діти запрошували до себе в гості літній дощик. А Водяник із русалкою після пісеньки - заклички підіймали із води велику дощову хмаринку, під якою із задоволенням пробігали малюки, купаючись у краплинах хмаринки.

Вихованці середніх та старших груп разом із Водяником грали в гру-таночок «Віночок і брилик»:

Поки з русалками кружили,

То й віночок загубили

Ось вам брилик і віночок,

Затанцюйте нам таночок.

І брилик і віночок, який діти ловили у воді і надягали, обсипали дітей прохолодними краплинками води, а під час веселого таночку малюки відчували радість та захоплення від можливості потанцювати і побризкатись у воді.

І виплітали діти для русалоньок різнокольорове намисто, вплітаючи у намистинки-обручі краплинки - м’ячі.

Були на фестивалі і пруткі качечки, які прилетіли погратися із Водяником:

«Ой, Водяник, Водяничку,

Покажи свою схованочку!

Раз-два-три! Нас лови!».

Після цих слів Водяник із русалками справжніми тетенами ловили каченят.

Ну що ж, свято-фестиваль завершився, але літо триває і радує нас своїм теплом та щедрістю. Усі, дорослі і малі, отримали незабутні враження від проведення українських народних дитячих ігор на воді. А відповідно, присутні батьки побачили, що літній сімейний відпочинок біля водойми можна провести цікаво і різноманітно, граючись із своїми малюками у різні українські народні дитячі ігри! 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.