КМДА Київська міська державна адміністрація


29 червня 2017

Ганна Старостенко: «Цього тижня 15 тисяч випускників київських навчальних закладів отримають атестати про загальну середню освіту

Ганна Старостенко: «Цього тижня 15 тисяч випускників київських навчальних закладів отримають атестати про загальну середню освіту

Упродовж тижня у навчальних закладах столиці урочисто вручать майже 15 тисячам випускників 11-их класів атестати про загальну середню освіту. А вже з 1 вересня школи Києва очікують приблизно 33 тисячі першачків. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

«Цього тижня 15 тисяч випускників прощаються зі школою і вирушають у самостійне, доросле життя. Ми бажаємо їм завжди іти за своєю мрією і не відступати, знайти себе у цьому великому світі, зробивши правильний вибір щодо майбутнього фаху», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, у ‎‎2016-2017 навчальному році в Києві випускається майже 15 тисяч учнів 11-х класів і 22 тисячі учнів 9-х класів. Ще близько 6 тисяч випускників залишать стіни профтехучилищ столиці.

«Після вручення атестатів, закриття пришкільних і мовних таборів, ми максимально консолідовуємо сили, щоб підготувати наші заклади освіти до нового навчального року. Сьогодні фінансування освіти є найбільшим у структурі Києва та складає понад 10 мільярдів гривень. Із них – 1,6 мільярдів передбачено на будівництво, реконструкцію та відновлення столичних дитсадків і шкіл та на інші програми з підготовки до нового навчального року. Тому наразі вкрай важливо задати хорошу динаміку та за літні місяці підготувати освітні заклади міста до нового навчального року», – зазначила Ганна Старостенко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.