Головна  →  Новини районів  →  23 червня 2017

До Дня Скорботи та вшанування пам’яті жертв Другої світової війни колектив Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району відвідав у селі Забуяння могилу Боліли Л.І

До Дня Скорботи  та вшанування пам’яті жертв Другої  світової  війни  колектив  Центру творчості дітей та юнацтва  Святошинського району відвідав у селі Забуяння могилу Боліли Л.І

         День 22 червня 1941 року назавжди увійшов до нашої історії як один із найчорніших днів – початку чотирирічної війни з мільйонами людських  жертв та колосальними матеріальними жертвами.

21  червня 2017 р  до  Дня Скорботи  та вшанування пам’яті жертв Другої  світової  війни  колектив  Центру творчості дітей та юнацтва  Святошинського району відвідав у селі Забуяння могилу Боліли Л.І.

Людмила Іванівна Боліла – дочка  командира   Київського партизанського з’єднання  Івана Хитриченка, вона створила  та відкрила у нашому Центрі історико-краєзнавчий музей «Пам’ять» у 2007 році.

          Із великим задоволенням ми пройшлися партизанськими стежками кодрянського  лісу, відвідали краєзнавчий  музеї у м. Кодра  та м. Радомишль, які ознайомили нас із діяльністю  Сумського  партизанського загону ім.С.Ковпака та діяльністю з’єднання партизанських загонів Київщини та Житомирщини.

Давно заросли травою окопи, відступає з роками горе, на полях колишніх битв наливається колоссям пшениця, та й сьогодні нестерпним болем озивається в серці кожної людини невимовний сум від великої втрати за полеглими, закатованими в концтаборах смерті, розстріляними у застінках гестапо… Тож кожного року Україна буде вшановувати своїх синів і дочок, схилятиметься у скорботі над братськими могилами і обелісками, в яких вічним сном сплять колишні воїни, партизани різних національностей.

         Дуже цікавою та змістовною для всіх нас була екскурсія до історико-культурного центру «Замок Радомисль».

Перейти до спискуВерсiя для друку