КМДА Київська міська державна адміністрація


15 червня 2017

Пляжний патруль столиці розповів школярам про правила безпеки на воді

Пляжний патруль столиці розповів школярам про правила безпеки на воді

Громадська організація «Пляжний патруль» у рамках заходу «Місяць безпеки на пляжі» провела відкритий майстер-клас для дітей молодшого шкільного віку «Юний Лайфгард». Оскільки саме діти – це найбільша група ризику, їм у формі цікавої лекції та інтерактивної гри розповіли про основні правила поведінки на водоймах, і що робити у разі біди. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко

«Згідно з міжнародним звітом Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, Україна займає невтішне шосте місце у світі за кількістю випадків утоплень серед 117 країн. Найбільша група ризику – діти та молодь віком до 25 років. Звісно, найкращий спосіб врятувати життя – це попередити нещасні випадки. Тому ми раді ініціативі громадської організації «Пляжний патруль» і вже другий рік поспіль проводимо такі відкриті майстер-класи в начальних закладах. Сьогодні лайфгарди розповідали та навчали, зокрема, дошкільнят навчально-виховного комплексу «Домінанта», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, такі превентивні освітні заходи убезпечать дітей від нещасних випадків на воді та нададуть знання, які знадобляться їм упродовж усього життя. Також під час лекції дітям продемонстрували пляжний реманент і обладнання справжніх рятувальників на воді.

Зазначимо, що громадська організація «Пляжний патруль» спрямовує діяльність на дотримання безпеки на пляжах Києва. Минулого сезону організація провела заняття про безпечний відпочинок на воді для більш ніж 500 дітей у пришкільних таборах Києва. Завдяки зусиллям лайфгардів за сезон 2016 року врятовано 114 життів, серед яких  26 дитини.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.