Головна  →  Новини районів  →  9 червня 2017

Дошкільнята ПДНЗ «Планета дитинства» стали учасниками майстер-класу з розпису по дереву

Дошкільнята ПДНЗ «Планета дитинства» стали учасниками майстер-класу з розпису по дереву

Розвивати уяву, фантазію, творчість дошкільням ПДНЗ «Планета дитинства допомагають оригінальні авторські заняття з народним майстром, художником і дизайнером Ларисою Романюк, що вже стали традиційними. Щоразу під час зустрічі з майстринею малята вчаться не лише змішувати кольори та шукати нові відтінки, а й правильно накладати фарби на полотно, папір або дерево. Вони вчаться влучно передавати форму і тон предметів за допомогою світлотіні, підбирати колір і текстуру.

Використовуючи різні матеріали і техніки малюнка: олівці, вугілля сангина, пастель, туш, акварель, діти вчаться розкривати свій творчий потенціал.

Так, вперше дошкільнята стали учасниками майстер-класу з розпису сувенірних дерев’яних точених виробі та предметів побуту – кухонних дощечок.

Під час майстер-класу вихованці ПДНЗ «Планета дитинства» ознайомилися з історією розпису; навчилися правильно тримати пензлик та підбирати фарби; засвоїли основні елементи розпису; та отримати море позитивних емоцій від творчого процесу.

На думку батьків, такі заняття з декоративно-прикладного мистецтва допомагають дітям виховувати у собі такі риси як акуратність, посидючість, сприяють розвитку дрібної моторики, уваги, уяви, зменшують надмірну збудливість і дратівливість. А ще обов’язково кожен юний художник принесе додому витвір, виготовлений власноруч, з наполегливістю і любов’ю.

Та на цьому творчий процес не зупиняється: попереду заплановано величезну кількість занять з декоративно-прикладного мистецтва: ліплення, аплікація, скрапбукінг, декупаж, виготовлення іграшок та квітів з фетру та інших матеріалів, виготовлення об’ємних іграшок з паперу, виготовлення книжкових ілюстрацій та багато чого найцікавішого. 

Перейти до спискуВерсiя для друку