Головна  →  Новини районів  →  7 червня 2017

Показовий виступ юних спортсменів-каратистів з ПДНЗ «Планета дитинства»

Показовий виступ юних спортсменів-каратистів з ПДНЗ «Планета дитинства»

Рік наполегливих, розвиваючих, спортивних занять зі східних видів спорту у ПДНЗ «Планета дитинства» завершився показовим яскравим виступом дошкільнят-юних каратистів, який не залишив нікого байдужим у залі. Під керівництвом досвідченого тренера, майстра спорту зі східних єдиноборств Яни Лебідь та представників організації All Ukrainian Kyokushinkai Karate Union юні спортсмени продемонстрували усім присутнім свою спритність, наявні спортивні завдатки, розвинуту координацію рухів.

Рішення запровадити у дошкільному навчальному закладі спортивні заняття з елементами карате – прийшло одноголосно, адже карате — це не лише цілісна система розвитку тіла й духу. Дитина, яка займається карате, буде мати перевагу порівняно з однолітками у рівні володіння власним тілом. Слід було тільки поглянути, як вправно малята виконують вправи «ката», на яких базується обов’язкова програма занять карате. Це тільки видається, що вони надто складні для опанування дошкільнятами. Під керівництвом тренера Яни Лебідь «ката» змогли опанувати і малеча і батьки, які також брали участь у показових виступах, активно вболівали та підтримували підростаючу зміну.

На думку тренера, навчання «ката» є посильним завданням для всіх починаючих каратистів, навіть якщо дитина немає особливих спортивних здібностей. Навчитися «ката» у рамках занять карате буде корисно дітям будь-якого віку.

За рік навчання юні спортсмени також вивчили важливий принцип розвиваючих занять з карате: тренуємо координацію рухів – посилено розвивається інтелект. Коли вдосконалюється тіло, вдосконалюється й розум. Заняття карате розвивають фізичну силу й вольову складову характеру. Карате дисциплінує та навчає долати труднощі.

Таким чином, заняття з карате дають те, що безперечно допоможе дитині у житті. Ті риси характеру, яких дитина набуває та які розвиває в процесі навчання карате, формують із активної дитини — лідера, а з невпевненої та сором’язливої — впевнену в собі особистість.

Показові виступи юних спортсменів продемонстрували ще один позитивний фактор – дружнє середовище для спілкування. Діти, які тренуються — це злагоджений коллектив, це підтримка і допомога. Вони об’єднані спортивним духом, дисципліновані й сильні. 

Перейти до спискуВерсiя для друку