КМДА Київська міська державна адміністрація


6 червня 2017

Віталій Кличко влаштував прийом з нагоди візиту до Києва делегації міської ради Кіото на чолі з мером міста Дайсаку Кадокава

Віталій Кличко влаштував прийом з нагоди візиту до Києва делегації міської ради Кіото на чолі з мером міста Дайсаку Кадокава

Дайсаку Кадокава зазначив, що дуже радий з того, що Київ та Кіото, міста-побратими, послідовно реалізовують домовленості. «Я радий, що ми планомірно працюємо над проектом з візиту українських студентів в ASTEM, і радий, що проект реалізується. Це дуже позитивна тенденція», – сказав мер Кіото.

Віталій Кличко наголосив, що Київ зацікавлений у впровадженні новітніх технологій, і зазначив, що столиця уже має досвід реалізації успішних інфраструктурних проектів разом з урядом Японії. Це, зокрема, і реконструкція Бортницької станції аерації та модернізація вагонів київського метрополітену.

Дайсаку Кадокава подякував Віталію Кличку за прийом та увагу, з якою столична влада ставиться до розвитку дружніх відносин між Києвом та Кіото. Побратимству двох міст цього року виповнюється 46 років. Дайсаку Кадокава розповів, що сьогодні зранку прочитав лекцію у Київському університеті імені Бориса Грінченка та отримав звання почесного професора цього університету.

«Ми також розглядаємо можливість, щоб студенти університету Грінченка навчалися в японських університетах. Сподіваюся, що співробітництво Києва та Кіото буде успішно розвиватися і у сфері науки та технологій», – підкреслив мер Кіото.

У зустрічі взяли участь вихованці народного художнього колективу «Вокально-хореографічний ансамбль «Зернятко» Будинку дітей та юнацтва «Вітряні гори» Подільського району міста Києва, художній керівник Раїса Заклецька.

Після зустрічі відбувся офіційний прийом із нагоди візиту японської делегації та днів Кіото в Києві, де для мерів міст-побратимів влаштували традиційну чайну церемонію та дегустацію суші, приготованих японським кухарем.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.