Головна  →  Новини  →  26 травня 2017

Будинок учителя представляє американський досвід

Будинок учителя представляє американський досвід

24 травня у рамках програми державного департаменту США «Мистецтво в посольствах» у галереї Мистецького Арсеналу пройшов майстер-клас американської художниці Джордж-Енн Девілбісс Гоуен, де взяли участь працівники Будинку учителя Риженкова Алла та Алла Струк.

Знайомство з художницею розпочалось з презентації її робіт, в процесі якої вона розповіла про своє дитинство, про те, як у малої дівчинки з Техасу зароджувалось бажання створювати картини та робити справжні витвори мистецтва.
Джордж-Енн розповіла, як складався її подальший творчий шлях, перепони та труднощі з якими їй довелось зіштовхнутись по дорозі до омріяної мети, про так званих критиків, які скептично і призирливо ставились до її творчості.

Джордж-Енн переконана, що тільки чудодійна сила мистецтва врятувала її та допомогла жити далі, реалізовуючи себе.

Роботи художниці демонструвалися у Культурному центрі Гоуленда (Бікон, штат Нью-Йорк); Вільній бібліотеці та музеях імені Акіна (Паулінг, штат Нью-Йорк); галереї «Тріз плейс» (Орлеан, штат Массачусетс); галереях Бакельєра-Кардонскі та Моррісона в Кенті, штат Коннектикут.
Нагороджена численними відзнаками; зокрема, отримала перший приз на конкурсі 49-ї щорічної виставки «Мистецтво Північного Сходу США».

Варто відзначити, що спілкування з Джордж-Енн було наповнене почуттям неймовірної щирості, свободою мислення, цікаваю та змістовною інформацією, де вона поділилася різноманітними техніками, які стануть корисними для проведення арт-сесії з колажування в Будинку учителя. Під час роботи було надано велику кількість цікавих матеріалів, привезених Джордж-Енн з США для створення колажів.
Дуже цікаво було послухати, що саме надихало та спонукало на створення таких неповторних шедеврів.Як саме простий олівець, яким вона в 9 років намалювала пташку,змусив зазіхнути і назавжди полюбити образотворче мистецтво.За кожною конструкцією,картиною,інсталяцією стоїть геніальна ідея та поруч крокує не менш вражаюча історія, які відтворюються і проглядаються в кожній із робіт.
Учасники майстер-класу з нестримним бажанням та цікавістю вдалися до роботи. Під час створення колажу ми продовжували спілкування, обмінювались цікавими ідеями. Після закінчення ми продемонстрували декілька робіт з техніки колажування, які належать до архіву дитячої та юнацької творчості Будинку учителя.
Американська художниця була приємно вражена роботами юних митців та пообіцяла, що неодмінно ознайомиться з колекцією дитячих робіт Будинку учителя у наступний візит до Києва.
Згадкою про незабутню зустріч залишились листівка під назвою Сoming Attractions (таку назву мала її виставка в 2014 році), чудові світлини та неоціненний досвід, який надала нам завжди усміхнена, сповнена ідей Джордж-Енн.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку