Головна  →  Новини  →  25 травня 2017

День Японії в Київській гімназії східних мов №1

День Японії в Київській гімназії східних мов №1

Вчителі та учні Київської гімназії східних мов №1 приймали високих гостей – Надзвичайного та Повноважного посла Японії в Україні пана Сумі  Шігекі, секретаря з питань культури Посольства Японії в Україні пана Хошіно Юічі, Генерального директора «Panasonic Україна» пана Терадзіма Кодзі, радника Голови Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації з питань освіти Юрія Олександровича Дубовецького.

Грандіозне свято співдружності «Україна і Японія - разом!» було приурочене до року Японії в Україні,  25 - річчя встановлення дипломатичних стосунків України та Японії. Крім того рівно чверть століття тому було започатковано вивчення японської мови в Київській гімназії східних мов №1.

День розпочався проведенням круглого столу, під час якого Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні пан Сумі  Шігекі та директор гімназії Оксана Проскура обговорили шляхи подальшої співпраці й розвитку гуманітарних освітньо-культурних зв`язків.

До свята учні разом із учителями підготували розмаїття вітальних номерів, що вразили не лише талановитим виконанням пісень, віршів, але й знанням японської мови. Хореографічний колектив «Хорошки» у танці «Коровай» продемонстрував відому в світі українську гостинність. Для усіх присутніх було виконано хіт В’ячеслава Вакарчука «На небі» українською і японською мовою, причому переклад здійснила учениця гімназії одинадцятикласниця Марія Оксенюк.

Культурна спадщина Японії, яка століттями зберігалася і передавалася від покоління в покоління посідає гідне місце у світовій культурі і є джерелом натхнення для багатьох митців. Хайку і танка в оригіналі прочитали гімназисти середньої і старшої школи, а молодші школярі виконали мелодійні та веселі японські пісні.

Танець – це мова, яка не потребує перекладу. Барвисту веселку в танці з віялами створили гімназистки, які володіють рухом так само майстерно, як і японською мовою.  Зразковий ансамбль «Соколята» вніс неповторний український акцент у святковий концерт.

До 25-річчя започаткування вивчення японської мови в Київській гімназії східних мов № 1 і в рамках проведення року Японії в Україні навчальний заклад виступив ініціатором у проведенні конкурсу відеороліків «Україна Японія - Разом», ідею якого підтримала компанія PANASONIC в Україні. В конкурсі взяли участь 15 відеороликів і за незалежним голосуванням в соціальних мережах було визначено переможців. Ними стали одинадцятикласники Анастасія Антонець та Владислав Свистунов і восьмикласниця Дарія Ступак. На святі їм  було вручено дипломи І, ІІ, ІІІ ступеню Надзвичайним та Повноважним послом Японії в Україні паном  Сумі  Шігекі та директором КГСМ №1 Оксаною Іллівною Проскурою. Цінні призи вручив Генеральний директор компанії «Panasonic Україна» пан Терадзіма Кодзі. Всі учасники конкурсу отримали дипломи та жовті хризантеми – квіти, що асоціюються з японською культурою. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку