Головна  →  Новини районів  →  23 травня 2017

«Подарунок для матусі» - майстер-клас з виготовлення традиційного українського оберегу провели у ПДНЗ «Планета дитинства»

«Подарунок для матусі» - майстер-клас з виготовлення традиційного українського оберегу провели у ПДНЗ «Планета дитинства»

До Дня Матері та Дня вишиванки, що відзначають 14 та 18 травня відповідно, у столичному ПДНЗ «Планета дитинства» готували оригінальні подарунки матусям, серед яких – створення ляльки-мотанки під час майстер-класу.

Не секрет, що найкращий подарунок той, який виготовлений власноруч. Кожна мама завжди чекати від улюблених малюків приємних сюрпризів, теплих слів і, звичайно ж, оригінальних виробів, а допомога мамам у домашніх справах є приємним подарунком, який можна дарувати щодня.

Під час майстер-класу художник і народний майстер Лариса Романюк розповіла історію походження та виготовлення традиційної ляльки-мотанки, поділилася особливостями та тонкощами роботи народних лялькарів. Так, дошкільнята дізналися про те, що лялька-мотанка здавна відома як оберіг. Вона виконує різні функції – охорона дому, сім’ї, дітей, сну, господарства, близьких та рідних. Візуалізацією розповіді слуговали і самі авторські роботи майстрині.

Усі учасники майстер-класу натхненно, з великим ентузіазмом створювали своїх лялечок, подекуди виявляючи неабияку фантазію та творчий підхід. Результатами своїх старань вони змогли не лише здивувати своїх рідних, а й ще раз сказати улюбленим матусям про те, наскільки вони важливі та найцінніші.

Перейти до спискуВерсiя для друку