КМДА Київська міська державна адміністрація


22 травня 2017

Відкритий лист колективу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту

Відкритий лист колективу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту

Шановні освітяни, батьки!

Колектив Департаменту освіти і науки, молоді та спорту стурбований тим, що з метою  привернення уваги до своєї політичної сили та підвищення її рейтингів, в останній тиждень навчального року певними політиканами заплановано зрив роботи державної освітньої  установи.

Нас обурює, що провокації сплановано та організовано на 23 травня 2017 року, у день наймасовішого ЗНО з української мови та літератури.

У місті   Києві  буде відкрито 104 пункти  ЗНО, на яке зареєстровано  19, 8 тис. осіб, з них 14,7 тис. випускників цього року. 4 тис. педагогічних працівників київських шкіл у співпраці з батьківськими радами будуть працювати на кожному з них. Майже всі  пункти ЗНО розміщуються у приміщеннях шкіл.

Департамент спільно з регіональним центром ЗНО,  РУО, керівниками загальноосвітніх навчальних закладів, як один із суб'єктів проведення зовнішнього оцінювання,  несе відповідальність за створення безпечних умов, своєчасність та порядок його проведення, Саме тому будь-які провокації, перешкоджання у роботі працівників Департаменту ми розцінюємо як моральний тиск , що може зашкодити, а можливо й зірвати тестування з української мови та літератури  в закладах освіти міста Києва.

Нагадуємо, що відповідно до  ст. 8 Закону  України «Про освіту» ,  освіта є вільною від втручання  політичних партій, громадських та релігійних організацій. Колектив Департаменту освіти і науки, молоді та спорту просить не використовувати освітянські установи у якості політичних майданчиків та не перешкоджати випускникам шкіл під час складання такого важливого для подальшого життєвого успіху ЗНО - з української мови та літератури.

Шановні батьки випускників! Освітяни Києва підготували загальноосвітні навчальні заклади до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, створивши безпечні умови його учасникам. Проте перепрошуємо, якщо у результаті проведення акції у Департаменті не працюватимуть телефони «гарячої лінії». 

За всю історію проведення зовнішнього незалежного оцінювання команда освітян міста Києва жодного разу  не схибила під час проведення ЗНО.

Шановні вчителі! Завтра наші учні складатимуть перше ЗНО. Не дивлячись на отримані погрози, колектив Департаменту освіти і науки, молоді та спорту запевняє вас, що ми з гідністю зробимо усе від нас залежне задля вашої спокійної роботи.

                                                                                                              Колектив  Департаменту освіти і науки, молоді та спорту

 

Щодо акції Всеукраїнського об'єднання "Свобода"



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.