КМДА Київська міська державна адміністрація


22 травня 2017

У Києві розпочався XV міжнародний конкурс юних «акул пера» – Ганна Старостенко

У Києві розпочався XV міжнародний конкурс юних «акул пера» – Ганна Старостенко

      Із 19 до 21 травня Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах» об’єднає співдружність юних журналістів у Києві. Цьогоріч понад тисячу учасників із Києва, 220 учасників із різних регіонів України та з понад 6 країн світу позмагаються у медіа-ідеях. Вони мають можливість не лише виграти цінні призи, а й отримати зарахування у провідні виші України на вигідних пільгових умовах. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«За п’ятнадцять років фестиваль здобув прихильність десятків тисяч молодих журналістів України та багатьох країн світу і дійсно став плацдармом, завдяки якому молодь може вільно висловлювати свою думку. При цьому географія фестивалю щоразу зростає, розширюючи свої кордони – у цьогорічному фестивалі візьмуть участь делегати із Словенії, Білорусі, Польщі, Туреччини, Нігерії,  Китаю. Також сьогодні немає жодної області України, із якої б не надходили роботи на конкурс», – зазначила Ганна Старостенко.

За її словами, родзинкою фестивалю є його довготривалість: він стартує у листопаді, а фінішує у травні. Протягом цього періоду конкурсанти працюють у режимі онлайн над своїми роботами, відвідують заходи, присвячені тематиці фестивалю, а згодом мають змогу взяти участь у фестивальних заходах у Києві. Зокрема, вони передбачають інформаційно‐просвітницькі заходи, конкурси, презентації, виставки, майстер‐класи тощо.

Зазначимо, що цього року вперше буде апробовано нову форму роботи медіаковоркінг «Ми разом з професіоналами». Для учасників фестивалю заплановано провести серію майстер-класів «Бліц-досвід роботи медіа-команд» – із залученням до обміну досвідом відомих журналістів і медіа-педагогів із регіонів України.

Наприкінці фестивалю усім учасникам подарують теплохідну екскурсію «Прес-вояж Дніпром до Межигір’я» та екскурсію Національним парком «Межигір’я».

Традиційними вишами-партнерами фестивалю є Інститут журналістики Київського Національного Університету ім. Т. Шевченка, Київський Міжнародний Університет, Київський Національний університет культури та мистецтв, Київський університет ім. Б. Грінченка та Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.