Головна  →  Новини  →  19 травня 2017

18 травня - День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня  - День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 травня 2017 року № 295-р «Про проведення у 2017 році заходів у зв’язку з Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу» у загальноосвітніх навчальних закладах Голосіївського району відбудуться тематичні заходи.

17 травня 2017 року у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №165 міста Києва відбувся тематичний захід щодо трагічних подій, пов’язаних із геноцидом кримськотатарського народу.

Захід розпочався виконанням Державного гімну України та гімну кримськотатарського народу у виконанні учнів школи та вихованців кримськотатарського центру «Кримська родина».

Учасники заходу ознайомились з подіями депортації кримськотатарського народу в травні 1944 року. Переглянули документальний фільм «Депортація кримських татар 1944 року», фрагмент  програми «Тарих Седаси», який представила історик Гульнара Бекірова спільно з телеканалом АТР.

Своїми спогадами про депортацію та боротьбу за повернення на Батьківщину поділились представники Меджлісу кримськотатарського народу Синавер Кадиров та Гаяна Юксель,імам-капелан Саід Ісмагілов, керівник кримськотатарського культурно-освітнього центру «Кримська родина» Аніфе Куртсеітова, муфтій Духовного управління мусульман України «Умма». 

Пісню Джамали «1944» виконала учениця 10-А класу Рижикова Наталія.

Перейти до спискуВерсiя для друку