Головна  →  Новини  →  19 травня 2017

Арт-перфоманс «Берегиня роду мого» у Київському міському будинку вчителя

Арт-перфоманс «Берегиня роду мого» у Київському міському будинку вчителя

    У Київському міському будинку вчителя 15 травня відбувся арт-перфоманс «Берегиня роду мого», присвячений Дню Матері. 

  На святі народної творчості була представлена лише невелика часточка культурної спадщини України, яка є невід’ємною частиною світової культури: вишивка з приватних колекцій, якій понад 100 років, гуцульські костюми та чорні сорочки з Борщівщини, стародавні рушники та кролевецьке ткацтво, ляльки-мотанки та книги-стародруки…

    Гарним доповненням на урочистому відкритті була українська пісня у виконанні фолькльорного ансамблю “Кралиця” 

    Почесними гостями заходу були:

  • Бойко Тетяна Іванівна, завідувач відділу освітніх технологій та популяризації українознавства та Бойко Світлана Михайлівна, кандидат філософських наук, старший науковий співробітник відділу освітніх технологій та популяризації українознавства науково-дослідного інституту українознавства;
  • Нестерчук Микола Трохимович, заступник голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка;
  • Калина Оксана, піар-менеджер Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа в Україні»;
  • Грабовенко Любов Іванівна, заступник ген. директора видавничого дому, заступник головного редактора газети «Справи сімейні»;
  • Видавництво «Ранок»,
  • Ушій Лідія, керівник Всеукраїнського об`єднання українок «Яворина»;
  • Скаченко Олена Олексіївна, зав.сектору методичної роботи наукової бібліотеки КНУКіМ та Гаврилюк Алла Михайлівна, доцент кафедри міжнародного туризму КНУКіМ.

    Із  вітальним словом до всіх присутніх звернулась Руслана Андріївна Рудковська, директор Київського міського будинку вчителя.

       Також під час  арт-перфомансу вперше були представлені унікальні роботи майстрині  Анни-Ріти, яка створила світ ведмедиків Тедді. Це популярні в усьому світі герої листівок, анімацій, пісень. Кожен пам’ятає дитинство із своєю історією та своїми емоціями. Виставка викликала надзвичайний інтерес у дітей та дорослих.

       Крім того, були представлені картини з соломки майстрині Тельбізової Адель Кирилівни, заслуженого вчителя України, відмінника освіти. Це мистецтво привертає увагу своєю красою та екологічністю. Соломка – доступний матеріал для творчості та унікальний за своїми властивостями. Мотиви, виконані  золотистою соломкою за красою нагадують шовкову вишивку. Майстриня згодна поділитися власними напрацюваннями та секретами створення картин на майстер-класі у Будинку вчителя.

      Під час заходу відвідувачі ознайомились з роботами талановитого українського художника, письменника та ілюстратора Віталія Кириченко. Його живопис багатобарвний та захоплюючий, зворушливий та іронічний. Творець добра і яскравих мрій переніс на полотно фантастичні таємниці казки. Його картини несуть в собі справжні почуття, емоції та позитивну енергію. Герої його полотен - літаючий жираф, казковий “Олень”, і якась зовсім невизначена “Зверюга”. Це світ, де закохуються і ангели , і звірі. Це світ, де трапляються дивовижні та небезпечні пригоди.

     Запрошуємо всіх приєднатися до цього дійства: стати мрійником та на мить повернутися у дитинство….

     Виставка працює до 27 травня 2017 у фойє Будинку вчителя.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку