КМДА Київська міська державна адміністрація


17 травня 2017

Творча зустріч юних екологів з Міністром екології та природних ресурсів України Остапом Семераком

Творча зустріч юних екологів з Міністром екології та природних ресурсів України Остапом Семераком

13 травня з нагоди свята екологічної освіти відбулася творча зустріч учнів відділення екології та аграрних наук Київської Малої академії наук з Міністром екології та природних ресурсів України Остапом Семераком. В урочистому заході, який відбувся в Інституті біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, також взяли участь директор Інституту академік Сергій Комісаренко, проректор з науково-педагогічної роботи Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Ванда Барановська та директор Київської МАН Володимир Васинюк.

Екологічна освіта була висунута ЮНЕСКО і Програмою ООН з охорони довкілля в розряд основних засобів гармонізації взаємодії людини і природи і є центральним чинником у вирішенні проблем взаємин "Людина - Суспільство - Природа". Свято екологічної освіти 12 травня відзначається у зв'язку з важливістю формування екологічної свідомості та обміну досвіду між державами. В цей день організовуються та проводяться конференції і семінари, круглі столи, присвячені питанням екології, у навчальних закладах усіх рівнів.

Відкриваючи зустріч, С.В. Комісаренко розповів про плідну науково-виховну роботу з учнівською молоддю на базі Інституту щодо підготовки майбутньої наукової зміни. Виконані під керівництвом науковців Інституту науково-дослідницькі роботи учнів, як правило, посідають призові місця на конкурсах науково-технічної творчості в Україні і на міжнародному рівні.

Зі змістовною промовою перед присутніми виступив О.М. Семерак, який розповів про екологічну ситуацію в державі та в окремих її регіонах, про проблеми, що стоять перед міністерством, та шляхами їх вирішення. Він висловив вдячність юним екологам за перемоги в Міжнародних конкурсах юнацької науково-технічної творчості, що проводилися в Китаї, Нідерландах та  Празі. Вдала інтеграція учнів зі своїми доробками в міжнародні конкурси й фестивалі не лише сприяє розвитку екологічної науки в Україні, але й є важливою популяризацією нашої країни на міжнародній арені. Варто і надалі активно залучатися до міжнародних науково-освітніх програм з екології, захисту навколишнього природного середовища. Міністр також закликав талановиту молодь, котра планує здобувати освіту за рубежем, повертатися у рідні краї. –- «Я закликаю Вас не забувати про Батьківщину та з набутими новими знаннями і вміннями повертатися додому щоб розбудовувати разом наш спільний дім – Україну».

В.Є. Барановська у своєму виступі підкреслила, що науково - педагогічний колектив Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління вже тривалий час тісно співпрацює із секцією екології Київської Малої академії наук, всіляко підтримуючи і заохочуючи талановитих учнів. Так, нещодавно група юних, талановитих учнів за вагомі науково-технічні розробки в галузі екології, аграрному та медичному секторах економіки була відзначена дипломами і грамотами Академії. Вона також наголосила, що саме їм, юним талантам, у недалекому майбутньому – примножувати здобутки вітчизняної науки в ім’я процвітання нашої незалежної України.

Презентація керівника секції екології та віце-президента Київської МАН Володимира Назаренка була присвячена етапам розвитку екологічної секції, успіхам та досягненням школярів у Всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Юні екологи поінформувати про свої дослідницькі наукові розробки, ідеї, з якими вони успішно виступали на різнорівневих конкурсах та гідно представляли свої школи і секції відділення екології та аграрних наук Київської МАН, яке очолює О.М. Ісаченко.

На завершення зустрічі Міністр відповів на численні і різноманітні запитання юних дослідників.

Інформація про зустріч юних екологів з Міністром розміщена на сайтах Міністерства екології та природних ресурсів України  та Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.