Головна  →  Новини  →  15 травня 2017

До «Київського вальсу – 2017» у КМДА долучилися 300 юних киян

До «Київського вальсу – 2017» у КМДА долучилися 300 юних киян

13 травня в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбувся заключний міський етап конкурсу старшокласників із виконання вальсу. За словами директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олени Фіданян, цьогоріч випускники шкіл, гімназій, ліцеїв столиці продемонстрували киянам і гостям міста свято яскравих барв, прекрасної музики та чарівного танцю.

«Ми щиро вітаємо в стінах Київської адміністрації наших переможців районних етапів конкурсу – талановитих старшокласників шкіл, гімназій, ліцеїв столиці 2017 року. Сьогодні вони – справжня окраса і гордість міста. Понад 300 осіб кружляли у «Київському вальсі», який уже став справжнім традиційним святом весни та юності наприкінці навчального року. Приємно, що з кожним роком майстерність танцівників набуває все вищої досконалості», – повідомила Олена Фіданян.

За її словами, творчість учасників конкурсу оцінювало професійне журі на чолі з Андрієм Лягущенком – директором Київської муніципальної академії танцю імені Сержа Лифаря, заслуженим діячем мистецтв України, професором Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого.

Зазначимо, що конкурс «Київський вальс-2017» проводиться з 2004 року, цьогоріч він став уже ХIII-м. У загальноміському етапі взяли участь 10 команд із кожного району столиці. Щороку шкільні команди демонструють не лише майстерність і граційність учасників, а й оригінальність підбору музики.

Цього року Гран-прі отримала гімназія № 315, перше місце посіли Кловський ліцей № 77 та гімназія № 178, друге – школа № 286, НВК «Домінанта», НВК № 240 «Соціум», третє місце – школи № 320 та № 196, четверте місце – школи № 3 та № 70.

Перейти до спискуВерсiя для друку