Головна  →  Новини  →  21 квітня 2017

Герої не вмирають

Герої не вмирають

21 квітня 2017 року відкрито меморіальну дошку Афанасу Олегу (07.10.1991 – 23.04.2016) - випускникові 2009 року середньої загальноосвітньої  школи № 12 міста Києва.

Олег загинув під час виконання бойового завдання в районі міста Авдіївка Донецької області.

З 8 вересня 2014 року Олег проходив перші 2 місяці тренувань та навчання на Новоград-Волинському полігоні Житомирської області. У жовтні вступив до лав 81 окремої аеромобільної десантно-штурмової бригади на посаду снайпера розвідувальної роти. Брав участь в обороні Донецького аеропорту. Отримав позивний «Афоня».

23.04.2016 року в ході проведення антитерористичної операції та виконання бойового завдання під час ведення розвідки місцевості снайпер 1 відділення 2 розвідувального взводу розвідувальної роти в/ч п/п В 4745 старший солдат Олег Афанас отримав смертельне поранення внаслідок підриву на осколковій протипіхотній міні (МОН-50), прикривши своїм тілом від поранення товаришів.

Указом Президента Олег нагороджений орденом «За мужність» 3 ступеня (посмертно), медаллю «За оборону рідної держави»,  нагрудними знаками «Без права на славу», «Обов’язок виконано з честю», «Захисникам Вітчизни».

Вшанувати пам’ять героя прийшли батьки, рідні, побратими, однокласники, педагоги та учні.

Олег Афанас щодня зустрічатиме поглядом учнів, нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

Допоки ми живі - житиме пам’ять про наших героїв.

Слава Україні! Героям Слава!

Перейти до спискуВерсiя для друку