КМДА Київська міська державна адміністрація


21 квітня 2017

Відбулась нарада щодо реставрації будівлі Київського міського будинку вчителя

Відбулась нарада щодо реставрації будівлі Київського міського будинку вчителя

21 квітня представники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Департаменту будівництва та житлового забезпечення, Департаменту комунальної власності міста Києва, Управління охорони культурної спадщини Департаменту культури, Департаменту містобудування та архітектури, Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України, Асоціації керівників закладів освіти Києва та ГО «Рада батьків міста Києва» обговорили плани щодо реставрації будівлі історичної пам’ятки та пам’ятки архітектури - Київського міського Будинку вчителя.

Учасники наради обговорили ескізний проект Київського міського будинку вчителя та подальші плани підготовки будівлі до реставрації, які найближчим часом будуть широко обговорені з освітянською та батьківською громадою столиці.

Нагадаємо, що остання реконструкція Київського міського Будинку вчителя, була проведена у 1974 році. За останні роки проводились лише часткові ремонтні роботи приміщень будівлі.

До 100-річчя Київського міського будинку вчителя, у 2012 році Київською міською владою було підписано розпорядження «Про реставрацію КМБВ на вул. Володимирській, 57 у Шевченківському районі». Але у зв’язку з обмеженим фінансуванням реставрацію не було розпочато. Наприкінці 2016 року було відновлено роботу над проектом реставрації будівлі.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.