Головна  →  Новини  →  19 квітня 2017

Міжнародний форум «Європа та Азія в діалозі культур. Уроки життя від Конфуція»

Міжнародний форум «Європа та Азія в діалозі  культур. Уроки життя від Конфуція»

    У Ліцеї міжнародних відносин № 51 м. Києва було проведено  Міжнародний форум асоційованих шкіл ЮНЕСКО «Європа та Азія в діалозі  культур. Уроки життя від Конфуція» в рамках

 Десятиріччя зближення культур (2013 – 2022 рр.), оголошеного Генеральною Асамблеєю ООН (A/RES/67/104).

            Мета заходу - формування полікультурних компетенцій учнів в умовах глобалізованого світу,  залучення  молоді до вивчення культури КНР та спадщини видатного китайського філософа Конфуція, формування відповідального ставлення до життя сучасного суспільства.

            Міжнародний форум відбувся за участю делегації з Польщі, представників посольств КНР та Королівства Бельгія в Україні, Міністерства освіти і науки України, Міністерства закордонних справ України, Інституту Конфуція при Київському національному   університеті ім.Т. Шевченка.

            Почесними гостями форуму були Люк Якобс, Надзвичайний і Повноважний Посол  Королівства Бельгія в Україні; Сергій Рева, заступник голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, Посол з особливих доручень  МЗС України; Валентин  Скуратовський, радник Департаменту секретаріату Міністра закордонних справ України;  Валерія Рева, керівник міжнародних проектів Ради Європи; Лю Тай,  Третій  секретар з питань освіти  Посольства КНР в Україні; Валерія  Гохман, головний спеціаліст департаменту  загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Сунь Кевень, директор Інституту Конфуція при  Київському Національному Університеті  ім. Т.Шевченка; Лі Сян, глава Асоціації «Китайська діаспора в Україні». У заході брали участь представники  асоційованої школи ЮНЕСКО Республіки Польща   Шкільного   комплексу №3 м. Легіоново (Роман Смогоржевський, мер  м. Легіоново;  Анета Островська,  учитель).

     Учителі та учні ліцею підготували для гостей форуму різноманітну програму. Була представлена  робота в міжнародному проекті  «Європа та Азія в діалозі  культур. Уроки життя від Конфуція». Ліцеїсти показали  міні - виставу  «Великий шовковий шлях», презентували екскурс-портрет Конфуція, філологічне дослідження «Конфуцій та видатні українці». Відбулася цікава дискусія «Що ви візьмете з уроків Конфуція у сучасний світ, щоб змінити його на краще?» за участю представників навчальних закладів ПАШ ЮНЕСКО.  Учні ліцею виконали традиційні китайські пісні та танці, продемонстрували знання китайської мови.  

        Учасники форуму мали унікальну можливість доторкнутись до китайської культури та взяти участь у роботі  майстер-класів  з каліграфії, з виготовлення традиційних китайських ажурних композицій, з плетіння  вузликових прикрас. Окрасою форуму стала традиційна чайна церемонія.

         Висловлюємо подяку всім учасникам форуму - Першій міській гімназії м. Черкаси та асоційованим школам ЮНЕСКО м. Києва (НВК «Гуманітарна гімназія «Гармонія», НВК «Оболонь», Коледжу економіки, права та інформаційних технологій «КРОК», Київській гімназіїсхідних мов №1, Українському гуманітарному ліцею КНУ ім. Т. Шевченка, Гімназії № 109 ім. Т.Шевченка, Печерській гімназії № 75, Спеціалізованій школі  з поглибленим вивченням англійської мови № 85, Спеціалізованій школі № 80).

Перейти до спискуВерсiя для друку