Головна  →  Новини районів  →  19 квітня 2017

Писанка власноруч: у ПДНЗ «Планета дитинства» для малят провели майстер-клас з писанкарства

Писанка власноруч: у ПДНЗ «Планета дитинства» для малят провели майстер-клас з писанкарства

 У столичному ПДНЗ «Планета дитинства» під час занять з творчої майстерності відбувся передвеликодній майстер-клас з розпису писанок та прикрашання святкових ласощів.

Загалом участь у майстер-класах стало популярною і улюбленою справою для дошкільнят «Планети дитинства».

Протягом року вони були учасниками найрізноманітніших майстер-класів. Дошкільна творча майстерня почала свою роботу з виготовлення ялинкових прикрас з використаних різних природних матеріалів. А нещодавно тут відбувся також досить цікавий та символічний майстер-клас – це виготовлення Великодніх писанок.

На майстер-класі було запропоновано три види розпису писанок: розпис воском, декор крупами, а також технікою декупаж.

Заклопотані роботою діти розповіли, що проведення такого Великоднього майстер-класу дозволяє їм дізнатися про різноманітні техніки створення писанок. Дітлахи самі загадували, яку писанку будуть малювати. Найпопулярнішим виявився малюнок – графічна квітка – традиційний для України. Її можна побачити на багатьох писанках, але в різних інтерпретаціях. Взагалі квіти на писанках – це означає життя та розквіт, що вихованці і намагалися зобразити.

Діти не лише прикрашали і розмальовували писанки, відтворюючи її своєрідність, а й поповнили міні-музей «Великодня писанка» дошкільного закладу власними дизайнерськими писанками. У свої роботи малята вклали часточки душі, всю свою любов, і писанка віднині буде оберігати їх домівки.

Дошкільнятам дуже сподобалося, що їм організували такий майстер-клас, адже дітям корисно знати про українські традиції. А тут їх якраз навчили тонкощам народного мистецтва писанкарства. Малята із задоволенням відвідують такі майстер-класи, адже кожен раз їм пропонують зробити щось нове.

Перейти до спискуВерсiя для друку