КМДА Київська міська державна адміністрація


19 квітня 2017

Потенціал Державної пожежно-рятувальної частини № 10 Головного управління ДНСС України продемонстровано в спеціальній школі-інтернат І ступеня № 25

Потенціал Державної пожежно-рятувальної частини № 10 Головного управління ДНСС України продемонстровано в спеціальній школі-інтернат І ступеня № 25

 У спеціальній школі-інтернат І ступеня № 25 було проведено День цивільного захисту за участі Державної пожежно-рятувальної частини № 10 Головного управління ДНСС України в м. Києві. Напередодні учні підготовчих-перших класів відвідали пожежно-рятувальну частину №10, яка розташована в Пуща-Водиці. Діти із захопленням спостерігали за демонстрацією спецтехніки, засобів пожежогасіння, зацікавлено слухали розповідь рятувальників про першочергові дії при виникненні пожежі, як врятувати життя собі та іншим.

Керівник штабу  ЦЗ провів коротку нараду, роздав путівники класоводам. На подвір’ї школи заступник начальника ЦЗ Слободянюк А.В.  оголосила про відкриття Дня цивільного захисту. В рамках підготовчого етапу класоводи провели вступні бесіди за тематикою «Небезпека лісових пожеж»,  перевірили та закріпили знання  учнів  щодо правил пожежної безпеки під час прогулянки  і відпочинку в лісі, в побуті тощо та практичні дії в разі виникнення лісових, побутових пожеж тощо. Ще раз нагадали в яких випадках потрібно ховатись від пожежі у приміщеннях, а в яких потрібно терміново залишати їх  тощо.  Також нагадали про небезпеку, яку можуть  нести у собі вибухові знахідки або ж невідомі предмети.

Далі учні разом із вчителями та вихователями вирушили в невеличку подорож по пунктам ЦЗ: інформаційний, прикладний та медичний, психологічний.

Після відвідування всіх пунктів, була проведена навчальна евакуація на випадок пожежі в НЗ. Спочатку була оголошена навчальна тривога, після чого учням та працівникам потрібно було швидко залишити приміщення школи та зібратись у визначеному місці. Їх супроводжували медичні працівники.

Працівники пожежної частини № 10 провели для учнів цікаві естафети, під час яких учні мали змогу розглянути, приміряти на себе форму і спорядження рятувальників та відчути себе справжніми пожежниками. У естафетах, цього року прийняли участь і педагоги та вихователі, що ще більше підсилило цікавість та азарт учнів.

Завершальним етапом була евакуація з приміщення їдальні школи та  рух пішохідною колоною поза територією школи з метою відпрацювання дій всіх учасників навчально-виховного процесу на випадок термінової евакуації при загрозі опинитись у зоні вогню чи з інших причин.

Проведення Дня цивільного захисту сприяло практичному закріпленню знань отриманих учнями протягом навчального року щодо дій у надзвичайних ситуаціях. Ми дуже вдячні працівникам пожежної частини №10 та їх керівнику Оксаку Василю Михайловичу за допомогу у проведенні Дня Цивільного захисту та в майбутньому плануємо таку ж плідну співпрацю!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.