Головна  →  Новини  →  29 березня 2017

Майбутнє, якого прагнемо ми!

Майбутнє, якого прагнемо ми!

24 -25 березня відбулася VIII регіональна конференція старшокласників "Модель ООН. Київ - 2017" Цьогорічна конференція продовжила розгляд теми “Майбутнє, якого прагнемо ми. 2017 – рік миру і порозуміння”. Команди 20 кращих навчальних закладів столиці, майже 200 учасників розглядали актуальні питання  – вирішення воєнних конфліктів шляхом дипломатії, подолання бідності, досягнення цілей сталого розвитку, залучення молоді до  розв’язання основних проблем сучасності. Модель ООН відбулася за ініціативи Київського ліцею бізнесу, засновника цієї програми в Україні, на при  підтримці Представництва ООН в Україні, Міністерства закодонних справ України,  Дипломатичної академії України. Рішення про проведення заходу було підтримано на сесії Дитячо-юнацького парламенту м.Києва в грудні 2016 р., оскільки регіональна Модель ООН  - це складова міжнародної освітньої програми, що спрямована на формування в молоді критичного мислення, вміння працювати в команді, приймати рішення в умовах пошуку консенсусу, опанування навиками дипломатичних процедур та етики.

Ініціативу юних дипломатів підтримали і звернулися з настановами представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні Пабло Матео, директор Департаменту міжнародних організацій МЗС України Праведник Андрій, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту м.Києва Фіданян Олена, міністр закордонних справ України (2007-2009), Надзвичайний і Повноважний Посол України (1996) Огризко Володимир, керівник проекту  "Модель ООН в Україні" Паращенко Людмила.

Усі учасники прийняли одностайне рішення провести навесні 2018 року регінональну конференцію «Модель ООН», присвячену 20-річчю започаткування Київським ліцеєм бізнесу цієї програми в Україні. Детальніше і більше фото www.mun.lecos.org

Перейти до спискуВерсiя для друку