Головна  →  Новини районів  →  29 березня 2017

Майстер-клас з «сидбомбінгу»

Майстер-клас з «сидбомбінгу»

Про цікавий спосіб озеленення та облагородження саду і прибудинкових ділянок за допомогою екологічно чистих сид-болів дізналися учні НВК «Потенціал» від майстрів студії Good Root eco family.

Це унікальний молодий український еко-бренд, єдиний в Україні, що займається виробництвом земляних капсул з насінням рослин, занурених у деревна тирса і покритих оболонкою органічної суміші.

Good Root eco family - це не тільки виробництво «живих» земляних капсул, а й наочний приклад філософії грамотного творення замість споживання.

Bija seed balls - насіння рослин, змішані з землею і глиною в формі кулі. В основі сідболінга лежить давня японська методика ведення садівництва «Tsuchi Dango», що означає «шар землі». Так озеленюють пустирі і території після пожеж. Насіння рослин, захищені від комах, птахів і тварин, проростають при попаданні вологи в сид-бол.

Seed-balls - це концептуальний продукт - красивий, оригінальний і, безумовно, корисний для екосистеми в цілому і людини зокрема. З'єднання з природою за допомогою посадки рослин заспокоює, налаштовує на творення і дарує спокій завдяки створенню нового життя.

За допомогою сид-болів можна привчати дітей до поваги і грамотному поводженню з природою, на власному прикладі показав, як сприяти її відновленню.

Перейти до спискуВерсiя для друку