Головна  →  Новини районів  →  28 березня 2017

Спілкування англійською з носіями мови у НВК «Інтел»

Спілкування англійською з носіями мови у НВК «Інтел»

 На сьогодні необхідність досконало знати іноземні мови зумовлена участю учнів у міжнародних заходах, регулярними і міцними контактами із зарубіжними ровесниками і викладачами, спілкуванням за допомогою Інтернету – міжнародного інформаційного ресурсу. Англійська мова стабільно перетворюється на мову міжнародного спілкування. Її популярність і затребуваність знавцями, які вільно нею володіють, незмінно зростають.

Вільне володіння передбачає можливість правильно розуміти англійську мову й коректно висловлюватись не тільки письмово. Саме тому вже стало гарною традицією НВЗОШЛ «Обдаровання» організовувати зустрічі учнів навчальних закладів столиці з носіями англійської . Одна з таких зустрічей відбулася у навчально-виховному комплексі «Інтел». Викладачі Alexis Stephan та Mariya Amato, які за сприяння міжнародної мовної програми ILP (International Language Program) перебувають в Україні, відвідали НВК «Інтел» та поспілкувалися з третьокласниками.

Розмовляючи з носіями мови, учні мали можливість з перших хвилин зануритись у культуру іншої країни. Ще один фактор – невимушеність.  Комунікативна методика, а саме так називається спосіб вивчення англійської шляхом спілкування з носієм мови, не буває нудною. Моделювалися побутові ситуації і це захоплювало набагато більше, ніж традиційні методи вивчення іноземної. Ефективність такого спілкування проявляється у тому, що відразу третьокласники починають не тільки розмовляти, але навіть думати англійською мовою. З викладачами-носіями мови швидко виник контакт і розкутість, зникли психологічні бар’єри.

Під час візиту іноземні викладачі багато розповідали про себе, свою країну, спосіб життя, традиції. На згадку про зустріч учні подарували гостям музичне «Попуррі», а американські вчителі заспівали популярну англомовну пісню Eensey Weensey та разом з київськими школярами зіграли у дитячу гру  «Simon says».

Таке спілкування з американськими викладачами стало корисним для отримання навичок сприйняття мови на слух і кожен учень відразу отримав потужний стимул для подальшого прогресу у своїх заняттях з іноземної. Так. відчуваючи радість від того, що його розуміють не просто викладачі, а англомовні люди, учні можуть зробити різкий ривок у навчанні.

Перейти до спискуВерсiя для друку