Головна  →  Новини районів  →  24 березня 2017

У столичній гімназії «Прем’єр» відкрилась художня виставка творчих робіт учнів «Світ очима дітей»

У столичній гімназії «Прем’єр» відкрилась художня виставка творчих робіт учнів «Світ очима дітей»

У гімназії «Прем’єр» відбулася презентація виставки юних художників під символічною назвою «Світ очима дітей». Приємно, що гімназійна родина щедра не лише на спортивних чемпіонів та переможців хореографічних конкурсів, а й на мистецькі таланти, які під керівництвом Майстра, художника від Бога, Лариси Романюк (Груші) відроджують народні традиції і плекають високе мистецтво.

Творчі роботи вихованців виконані у техніці масляного живопису, також застосовувався акрил, акварель, гуаш. Роботи і різні, і цікаві. Їх на виставці понад тридцять. Одні юні художники послуговуються колористикою, інші досить реалістично і цікаво передають побачене, треті наповнюють свої роботи теплом душі і оригінальністю бачення

Енергією любові до навколишнього, до природи, родини, до світу наповнені роботи наших юних митців: п’ятикласників – Анастасії Матківської, Олександри Аксаковської, Марії Гордієнко, семикласників – Влади Ландар, Ганни Берленко та учня школи № 175 Ростика Розсипного. Звичайно, це неповний перелік учасників, над створенням експозиції працювала уся школа.

Художні роботи вражають своєю щирістю, майстерністю, загадковістю, проникливістю, оригінальністю. Вони надихають. На думку ровесників юних художників, дуже приємно, що гімназисти активно долучилися до створення прекрасного.

Викладач художнього мистецтва Лариса Романюк (Груша) подякувала усім присутнім за те, що завітали на виставку та підтримали юних митців. За її словами, у гімназії навчаються живопису талановиті і обдаровані учні, які і презентували свої картини у цей день. «Якщо ви вже обрали свій шлях бути художником, то ви маєте працювати і постійно вдосконалювати своє покликання», - сказала художниця на відкритті виставки.

Нерідко творчість іменитих майстрів пензля починається саме з таких занять у школі і завдяки тим знанням, якими з учнями ділиться викладач. Це можна сказати і про вихованців гімназії «Прем’єр». Сподіваємось, що її учні незабаром братимуть участь у престижних виставках своїх ровесників як в Україні, так і за кордоном, а згодом стануть студентами спеціалізованих вишів.

Перейти до спискуВерсiя для друку