Головна  →  Новини районів  →  23 березня 2017

Семінар - практикум для фахівців психологічної служби Деснянського району

Семінар - практикум для фахівців психологічної служби Деснянського району

 16 березня 2017 року в школі І-ІІІ ступенів № 275 імені Кравчука Володимира Деснянського району міста Києва відбувся семінар - практикум для практичних психологів та соціальних педагогів «Організація та моделі ефективної реалізації тижня психологічних знань в навчальному закладі».

Тиждень психології в школі № 275 пройшов під девізом «Світ творчості навколо мене», ідея якого полягала в розвитку особистості засобами мистецтва, де кожен день тижня висвітлював конкретний напрямок.

Так, понеділок розпочав тиждень з «Театру у світі дітей». На прикладі дітей з особливими потребами (перегляд відео з учнями 6 класу школи № 275) присутні могли побачити, що застосування театрально-методичних прийомів дають можливість проявити себе кожній дитині у театральному дійстві, повністю перевтілитись в свого героя, зменшити скутість, сором’язливість, набути інтонаційного забарвлення мовлення.

У вівторок фахівці психологічної служби потрапили У «Світ чарівної казки». Ознайомились з використанням казки, як методом вирішення проблем у спілкування з дітьми та переглянули казку на колінах «Про равлика та зайчика».

Середа привела всіх у «Світ поезії», де учасники семінару почули про вплив слова на внутрішній світ людини і спробували себе у вікторині «Старі вірші по новому».

Четвер став шедевром тижня психології та відкрив для фахівців психологічної служби «Чарівний світ фарб». Всі присутні ознайомились з використанням технік ізотерапії в роботі з дітьми.

В п’ятницю зазвучала «Музика у кожному», де розглянули вплив музичних образів на почуття дитини.

Творча група психологів поділилась своїм баченням щодо проведення тижня психологічних знань в навчальному закладі та надихнула своїх колег на нові ідеї.

Перейти до спискуВерсiя для друку