КМДА Київська міська державна адміністрація


20 березня 2017

Майстер-клас від Заслуженого художника України Йосипа Осташинського

Майстер-клас від Заслуженого художника України  Йосипа Осташинського

16 березня до Ліцею інформаційних технологій № 79 завітав Заслужений художник України Йосип Осташинський – єдиний у світі автор незвичайного творчого жанру – сірникова архітектура в мініатюрі, в минулому - випускник нашого Ліцею.

Сірники – звичний предмет побуту. Але виявляється, що із них можна виготовити дивовижні речі. Діти дізналися, що можна створювати двомірні та тримірні зображення, фігури тварин, предмети побуту і будиночки.

Учні 5-6-х класів за допомогою Йосипа Борисовича на майстер-класі виготовляли Зірочки Щастя. Художник показував, як необхідно поетапно працювати з сірниками. Під час виконання роботи всі учні зрозуміли, яка це копітка робота та які незвичайні речі можна виготовляти власноруч.

Допомагаючи учням створювати диво-витвори, художник Йосип Осташинський намагався засвітити іскри таланту в дитячих душах, нести радість  споглядання краси архітектурних пам’яток.

По закінченню сірникового майстер-класу учні Ліцею подарували Йосипу Борисовичу щирі слова подяки та власноруч виготовлені обереги.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.