КМДА Київська міська державна адміністрація


13 березня 2017

Зустріч в рамках проекту «Окіагарі кобоші для Фукусіми»

Зустріч в рамках проекту «Окіагарі кобоші для Фукусіми»

11 березня 2017 року з нагоди відзначення Року Японії в Україні в актовій залі школи І-ІІІ ступенів № 270 Деснянського району міста Києва за ініціативи ГО «Інвалідів-чорнобильців «Земляки», за підтримки Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації відбулася зустріч японської делегації в рамках проекту «Окіагарі кобоші для Фукусіми».

Шість років поспіль в Японії вшановують пам`ять жертв однієї з найстрашніших катастроф: 11 березня 2011 року у Тихому океані на сході від острова Хонсю стався землетрус в 9 балів, а за тридцять хвилин берегами Японії прокотилося страшне цунамі, яке змивало на своєму шляху все. Землетрус і цунамі спровокували аварію на АЕС Фукусіма 1 – одній з найпотужніших атомних станцій світу.

Японську делегацію представляли відомий в усьому світі дизайнер Кензо Такада, художники з міста Хіросіма, менеджери міжнародних проектів.

Під час заходу 15 школярів, переможців конкурсу дитячих творчих робіт «Спасенна планета», створювали плакат «Kids Guernika» під керівництвом українських художників В. Петрова, І. Макаревич та художника з міста Хіросіма Ryunosuke Okazaki.

На завершення зустрічі учні школи І-ІІІ ступенів № 270 Деснянського району міста Києва передали для японських друзів свої роботи-малюнки та 1000 паперових журавликів в Музей Миру міста Хіросіма.

Окрасою заходу були яскраві виступи вихованців Центру дитячої та юнацької творчості Деснянського району міста Києва: народного художнього колективу дівочого танцювального ансамблю «Слов`яночка», народного художнього колективу спортивно-хореографічного ансамблю «Серпантин», зразкового художнього колективу ансамблю танцю «Каприз», вокального колективу «Десняночка», які подарували гостям та усім присутнім свою творчість.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.