КМДА Київська міська державна адміністрація


10 березня 2017

Учні НЗО «Гімназія «Столиця» відвідали експозицію Мандруючого проекту «ВІДВАЖНІ: Наші Герої»

Учні НЗО «Гімназія «Столиця» відвідали експозицію Мандруючого проекту «ВІДВАЖНІ: Наші Герої»

Семикласники НЗО «Гімназія «Столиця» разом з класним керівником Оксаною Анатоліївною Крисюк відвідали експозицію Мандруючого проекту «Відважні: наші герої», присвячену 100-річчю Української Революції.

З розповіді екскурсовода пана Євгена учні дізнались, що виставка складається із 6 модулів, на яких представлені реконструйовані типажі революційних епох – від Січових Стрільців до Майданівців. Доповнюють виставку тематичні відеоролики з кінохроніки та художніх колажів. Історичний проект організовано Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності, Українським інститутом національної пам’яті, співробітники якого започаткували проект «Майдан: усна історія» та приєдналися до розробки концепції Музею Майдану і збереження артефактів Майдану.

Експозицію започатковано з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Під час екскурсії гімназисти «Столиці» дізнались багато історичних фактів і свідчень очевидців, які допомагатимуть учням осмислити, переоцінити своє розуміння свободи: що таке свобода? чому вона важлива? що вона за собою несе? якою буває свобода? якими є її наслідки? як ми стикаємося з нею у повсякденному житті? чим вона важлива сьогоднішньому підростаючому поколінню юних громадян?

На думку організаторів Мандруючого проекту «ВІДВАЖНІ: Наші Герої» Дух Майдану, його сила й енергія – це дуже яскравий досвід, але такі емоційні події досить складно зберегти в музейній експозиції. Саме тому творці-музейники вивчають досвід творення сучасних історичних музеїв і планують показати проект всій Україні.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.