Головна  →  Новини районів  →  10 березня 2017

Космонова встановила швидкісний і безкоштовний доступ в інтернет в Голосіївський ліцей №241

Космонова встановила швидкісний і безкоштовний доступ в інтернет в Голосіївський ліцей №241

Директор школи: - з поліпшенням доступу в інтернет з'явилося можливість зростання

Космонова виступила замовником благодійного проекту по підключенню Голосіївського ліцею №241. Раніше на всю школу була доступ в мережу на швидкості з доступом 1 Мгбіт / с, тепер ліцей отримав доступ в інтернет 1гігабіт / с (1000 Мгбіт / с). Це дозволить школі розширити уроки інформатики і програмування, а також використовувати хмарні рішення для навчання. 

Голосіївський ліцей - школа з математичним ухилом, відповідно особливу роль приділяється точних наук і інформатики, в рамках якої проходять уроки програмування. Також є гурток з інформатики, де діти також пишуть мановскіх роботи (науково-дослідний роботи), готуються до участі в різних конкурсах і олімпіадах, в тому числі і міжнародних. Учні школи займають призові місця на олімпіадах. З недавніх досягнень - учень школи Олександр Бузін отримав III місце в категорії "Програмування систем" на міжнародному науково-технічному конкурсі молодих вчених Intel ISEF 2016, який проходив в США.

За словами директора ліцею Наталії Вікторівни Шульги 4 роки тому, в школі була спроба переходу на електронний документообіг, були електронний журнал і електронний щоденник (у кожного вчителя є комп'ютер, куди він вносить оцінки, щоденник учня можуть переглядати його батьки). Але через дуже поганого і нестабільного доступу в інтернет від проекту довелося відмовитися, оскільки користуватися благами інформаційних технологій було неможливо - у вчителів просто не відкривалися журнали. Тепер же перехід на ведення електронного журналу стало можливим. Це рішення можливо в самостійної інтеграції, так і в підключенні вже готових рішень сторонніх виробників.

Зараз в школі 4 класу інформатики з таким парком комп'ютерів: в 2 класах - 36 робочих комп'ютерів, в 2 інших класах - 20 комп'ютерів. Також ліцей планує розширювати класи інформатики - підключати ще один клас інформатики. Ліцей є ініціатором соціального проекту, поданим в КМДА на установку комп'ютерних класів в 7 школах Голосіївського району.

На уроках інформатики крім загального курсу про інформаційні технології, учні освоюють програмування. Проводяться спеціальні уроки, завдання і дослідження, де учні отримують практичні навички з програмування. Ліцей планує підключення для своїх потреб хмарних рішень Office 365, для чого також потрібен був стабільний доступ в інтернет. Раніше швидкість доступу до інтернету була 1 Мгбіт / с на всю школу. Це створювало багато проблем, адже інфраструктура школи велика - в школі 1324 учнів, 100 вчителів, яким для електронного журналу і щоденників, була необхідність адміністрації в електронний документообіг, підключено відеоспостереження - для всього цього потрібен був стабільний доступ в інтернет. Зараз, завдяки компанії Космонова, Голосіївський ліцей отримав стабільний канал доступу, з подальшим наданням послуги безкоштовно. Ініціаторами проекту виступив батьківський комітет школи, і завдяки допомозі адміністрації школи ми повідомляємо про реалізацію цього проекту.

Доступ в інтернет допомагає не тільки програмування, а й ... в предметі «Музичне мистецтво»

Інтернет потрібен не тільки для інформатики та уроків програмування. 80% вчителів використовують інформаційні технології в навчальному процесі, зокрема для онлайн-тестування учнів, що значно спрощує перевірку домашнього завдання і також для того, щоб зробити навчання цікавішим для учнів. Наприклад, є такий предмет «Музичне мистецтво», де школярів знайомлять з різними напрямками музики, куди входить як класичну музичну спадщину, так і різні напрямки музичної етнографії. Учитель музики користується порталом YouTube як ілюстративним матеріалом для перегляду записів музичних виступів.

Навіть для адміністративної роботи школи потрібен доступ в інтернет, так як листування з районним відділом освіти, здача звітності - одним словом документообіг школи теж вимагає доступу в мережу. Останнім часом через нестабільну зв'язку керівництву школи неможливо було користуватися електронними урядовими сервісами, тепер же ця проблема вирішена.

Школа - місце підвищеної суспільної уваги і безпеки. Ліцей входить в програму КМДА «Безпечне місто», в якому суспільно значимі місця з важливою соціальною складовою - в тому числі і школи, обладнані відеоспостереженням. У ліцеї встановлені камери спостереження в коридорах, їдальні, спортзалі, на спортмайданчику у дворі, і керівництво може з будь-якої точки, де є доступ в мережу, по авторизації, бачити що коїться в школі.

Також ліцей бере участь в моніторингових дослідженнях ЗНО. В рамках цих досліджень в школи надсилаються тестові іспити для виконання. Також робота в цьому напрямку була дуже ускладнена недостатньою швидкістю інтернету - 18 учнів повинні одночасно здавати іспит онлайн.

Одним з важливих аспектів діяльності будь-якої компанії є корпоративна соціальна відповідальність. Компанія Космонова сприяє корисним соціальним ініціативам. Ми раді бути причетними до таких проектів. Благодійний проект з підключення інтернету в Голосіївському ліцеї торкнувся такі сфери життя школи:

  • Класи інформатики Уроки та гуртки з інформатики та програмування
  • Дослідницькі проекти
  • Онлайн-тестування
  • Тести і дослідження ЗНО
  • Електронний документообіг (електронні журнали та щоденники, звітність адміністрації)
  • Відеоспостереження в школі    

Також це дає імпульс для розвитку майбутнього ліцею: провадження хмарних рішень, участь в міжнародних освітніх програмах, все це дає підставу для розвитку потенціалу школи і нашого майбутнього - наших дітей. 

 

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку