КМДА Київська міська державна адміністрація


2 березня 2017

В Укрінформі презентували нову систему електронного запису в дитячі садочки Києва

В Укрінформі презентували нову систему електронного запису в дитячі садочки Києва

У Києві з 2 березня впроваджено нову автоматизовану систему зарахування дітей в дошкільні навчальні заклади.

Презентація системи відбулася в Укрінформі.

"Буде більш автоматизованою, вона унеможливлює втручання ззовні і управління у ручному режимі. Ми будемо бачити актуальну "чисту" чергу, ми будемо бачити усі статистичні дані по дитячим закладам дошкільної освіти, кожен з батьків зможе особисто налаштувати свій персональний кабінет і внести зміни в свої дані без втручання адміністратора", - наголосила під час презентації заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

За її словами, нова система протягом місяця працюватиме в тестовому режимі.

Батьки зможуть отримувати повідомлення як електронною поштою, так і у вигляді sms на телефон. Крім основної черги, буде і пільгова з обов'язковим документальним підтвердженням пільги у районному управлінні освіти.

В системі не потрібно вказувати прізвище та по-батькові дитини, лише ім'я та рік народження. "Батьки можуть побачити свою дитину, розуміючи ім'я і дату народження. Всі решта не можуть скористатися даними, тому що вони не є деталізовано персоналізованими. Перед тим як зареєструватися, батьки можуть подивитися на карту, побачити, наприклад, в якому дитсадочку є більше вільних місць... Якщо з'являється в садочку місце, система автоматизовано надсилає повідомлення батькам, що з'явилося вільне місце", - розповіла директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян.

Вона також зазначила, що після такого повідомлення у батьків є 10 днів на визначення, чи йдуть вони до цього садочка. В разі позитивного рішення вони мають прийти до садочка, де завідуюча вносить відповідний запис у систему про зарахування. "Таким чином, за 15 днів, якщо дитина стоїть у черзі, вона зможе бути зарахована до дошкільного закладу", - резюмувала вона.

В системі немає обмежень на кількість садочків, які можуть обрати батьки. Єдина умова – реєстрація у системі міських сервісів KYIV ID в розділі «Дошкільні навчальні заклади». osvita.kievcity.gov.ua

Як повідомила Ганна Старостенко, на сьогодні в черзі у столиці - понад 10 тисяч дошкільнят.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.