КМДА Київська міська державна адміністрація


28 лютого 2017

П'єр Вінік (Pierre Winicki) "Про довіру між учителями, батьками та учнями"

П'єр Вінік (Pierre Winicki) "Про довіру між учителями, батьками та учнями"

28 лютого 2017 року у Київському міському будинку вчителя відбувся круглий стіл "Побудова довіри між учителями, батьками та учнями" за участі П'єра Віницького (Pierre Winicki), засновником і генеральним директором французької компанії TrustInside, яка займається вивченням  питання  "Як виміряти і побудувати довіру".

Успіх реформування української освіти в значній мірі залежить від нашої здатності зміцнити довірливі стосунки між усіма учасниками освітнього співтовариства: від учителів, учнів і батьків; між директорами шкіл і вчителями; між громадськими організаціями та шкільними спільнотами; між місцевими адміністраціями і школами, університетами, сім’ями.

TrustInside активно бере участь в оцінці та зміцненні довіри для закріплення успіху реформи освіти в Україні. Метод TrustInside і конкретні інструменти засновані на моделі, яка описує 7 основних факторів і називається «Дерево довіри».

Головне питання круглого столу «Як створити у навчальному закладі атмосферу довіри серед усіх учасників навчально-виховного процесу». Як виростити своє власне дерево довіри?

Для того, щоб ці інструменти були корисні для адміністративних та освітніх спільнот вони мають бути адаптовані до конкретних потреб.

Довідково:

П'єр Вінницький – президент ради – голова Інституту довіри у Франції.

Вся робота П`єра  побудована навколо пошуку найкращих практик з розбудови довірливих взаємовідносин серед усіх учасників суспільного життя.

У 1987 році, у віці 23 років, П'єр Вінницький створив компанію, що спеціалізувалася в області нових засобів масової інформації та допомагала вибудувати «Довірливі стосунки» між пацієнтами, їх сім’ями, лікарями, представниками органів охорони здоров’я та іншими зацікавленими сторонами.

У 2002 році П’єр очолює консалтингову фірму, яка займається підтримкою громадських діячів та громадських проектів, спрямованих на прогресивні реформи (децентралізація та інші) та співпраці з офісами міністерств, органами місцевого самоврядування та європейськими організаціями.

Переконавшись у терміновій необхідності поставити питання про довіру в центрі суспільної уваги, у кінці 2011 року  П'єр вирішив створити як мозковий центр, Інститут Довіри. Місія Інституту полягає в тому, щоб зробити свій суспільний внесок у відновлення довіри між політичними, адміністративними, економічними та фінансовими суб'єктами, експертами і вченими, профспілками, засобами масової інформації та громадянами. П’єр об’єднує навколо питання «Довіри» усіх представників суспільства: чиновників, громадських діячів, політиків, журналістів,, вчених, студентів та інших.

Наразі П’єр Вінницький координує роботу шести тематичних груп в Інституті Довіри:

- Довіра, управління, оцінка, соціальний діалог

- Довіра, фінансові ринки, економічний розвиток, зайнятість

- Довіра і уряд: політичні, засоби масової інформації та громадян

- Впевненість в науці, віра в майбутнє: енергія, вода, їжа, медицина, здоров'я ...

- Політика довіри, безпеки і правосуддя

- Довіра, культура та освіта.

У березні 2014 року П'єр Вінницький вирішує поділитися власним досвідом у сфері «Довіри». 4-сторінкова книга під назвою "Відновлення довіри" була опублікований в Le Monde від 19 листопада 2013 році на основі роботи П'єра Вінницького і членів Інституту Довіри.

П'єр Вінницький, також, є автором книги "Успіх публічної реформи: подолання  страхів і переконань, які блокують зміну" (Wiley Publishing, 2007) і численних статей.

П'єр Вінницький є кавалером Національного ордена Франції за заслуги.

Дерево довіри - це  проект членів Інституту Довіри у Франції, мозкового центру, який заснував і очолює П'єр Вінницький.

 Проект має візуальний і освітній шлях через 7 головних принципів («габітусу»), що складають культуру довіри.

Його коріння, що лежить в основі, часто залежить від страхів, переконань, культурних і історичних спадщин  тощо, що суттєво може сприяти або, навпаки, уповільнити або запобігти виявленню принципам довіри.

 Дерево довіри є відмінним інструментом, щоб ініціювати перевірку довіри всередині компанії або організації (або з сім'єю або індивідуально з людиною). Воно також являє собою фліп-анімацію, тест, тренажер, що дає змогу визначити рівень довіри.

 П’єр Вінницький розробив інтерактивну версію цільового дерева, що візуально характеризує різними кольорами (зелений, жовтий, помаранчевий, червоний) кожну  з 7 навичок дерева, в залежності від її рівня інтенсивності, а також колективу, що тестується. (підприємства, установи, служби, на індивідуальному рівні ...)

 Це стає реальним інструментом для якісного аналізу і кількісних факторів, що сприяють і перешкоджають впевненості, довірі, колективній або індивідуальній.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.