Головна  →  Новини  →  28 лютого 2017

П'єр Вінік (Pierre Winicki) "Про довіру між учителями, батьками та учнями"

П'єр Вінік (Pierre Winicki) "Про довіру між учителями, батьками та учнями"

28 лютого 2017 року у Київському міському будинку вчителя відбувся круглий стіл "Побудова довіри між учителями, батьками та учнями" за участі П'єра Віницького (Pierre Winicki), засновником і генеральним директором французької компанії TrustInside, яка займається вивченням  питання  "Як виміряти і побудувати довіру".

Успіх реформування української освіти в значній мірі залежить від нашої здатності зміцнити довірливі стосунки між усіма учасниками освітнього співтовариства: від учителів, учнів і батьків; між директорами шкіл і вчителями; між громадськими організаціями та шкільними спільнотами; між місцевими адміністраціями і школами, університетами, сім’ями.

TrustInside активно бере участь в оцінці та зміцненні довіри для закріплення успіху реформи освіти в Україні. Метод TrustInside і конкретні інструменти засновані на моделі, яка описує 7 основних факторів і називається «Дерево довіри».

Головне питання круглого столу «Як створити у навчальному закладі атмосферу довіри серед усіх учасників навчально-виховного процесу». Як виростити своє власне дерево довіри?

Для того, щоб ці інструменти були корисні для адміністративних та освітніх спільнот вони мають бути адаптовані до конкретних потреб.

Довідково:

П'єр Вінницький – президент ради – голова Інституту довіри у Франції.

Вся робота П`єра  побудована навколо пошуку найкращих практик з розбудови довірливих взаємовідносин серед усіх учасників суспільного життя.

У 1987 році, у віці 23 років, П'єр Вінницький створив компанію, що спеціалізувалася в області нових засобів масової інформації та допомагала вибудувати «Довірливі стосунки» між пацієнтами, їх сім’ями, лікарями, представниками органів охорони здоров’я та іншими зацікавленими сторонами.

У 2002 році П’єр очолює консалтингову фірму, яка займається підтримкою громадських діячів та громадських проектів, спрямованих на прогресивні реформи (децентралізація та інші) та співпраці з офісами міністерств, органами місцевого самоврядування та європейськими організаціями.

Переконавшись у терміновій необхідності поставити питання про довіру в центрі суспільної уваги, у кінці 2011 року  П'єр вирішив створити як мозковий центр, Інститут Довіри. Місія Інституту полягає в тому, щоб зробити свій суспільний внесок у відновлення довіри між політичними, адміністративними, економічними та фінансовими суб'єктами, експертами і вченими, профспілками, засобами масової інформації та громадянами. П’єр об’єднує навколо питання «Довіри» усіх представників суспільства: чиновників, громадських діячів, політиків, журналістів,, вчених, студентів та інших.

Наразі П’єр Вінницький координує роботу шести тематичних груп в Інституті Довіри:

- Довіра, управління, оцінка, соціальний діалог

- Довіра, фінансові ринки, економічний розвиток, зайнятість

- Довіра і уряд: політичні, засоби масової інформації та громадян

- Впевненість в науці, віра в майбутнє: енергія, вода, їжа, медицина, здоров'я ...

- Політика довіри, безпеки і правосуддя

- Довіра, культура та освіта.

У березні 2014 року П'єр Вінницький вирішує поділитися власним досвідом у сфері «Довіри». 4-сторінкова книга під назвою "Відновлення довіри" була опублікований в Le Monde від 19 листопада 2013 році на основі роботи П'єра Вінницького і членів Інституту Довіри.

П'єр Вінницький, також, є автором книги "Успіх публічної реформи: подолання  страхів і переконань, які блокують зміну" (Wiley Publishing, 2007) і численних статей.

П'єр Вінницький є кавалером Національного ордена Франції за заслуги.

Дерево довіри - це  проект членів Інституту Довіри у Франції, мозкового центру, який заснував і очолює П'єр Вінницький.

 Проект має візуальний і освітній шлях через 7 головних принципів («габітусу»), що складають культуру довіри.

Його коріння, що лежить в основі, часто залежить від страхів, переконань, культурних і історичних спадщин  тощо, що суттєво може сприяти або, навпаки, уповільнити або запобігти виявленню принципам довіри.

 Дерево довіри є відмінним інструментом, щоб ініціювати перевірку довіри всередині компанії або організації (або з сім'єю або індивідуально з людиною). Воно також являє собою фліп-анімацію, тест, тренажер, що дає змогу визначити рівень довіри.

 П’єр Вінницький розробив інтерактивну версію цільового дерева, що візуально характеризує різними кольорами (зелений, жовтий, помаранчевий, червоний) кожну  з 7 навичок дерева, в залежності від її рівня інтенсивності, а також колективу, що тестується. (підприємства, установи, служби, на індивідуальному рівні ...)

 Це стає реальним інструментом для якісного аналізу і кількісних факторів, що сприяють і перешкоджають впевненості, довірі, колективній або індивідуальній.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку