Головна  →  Новини  →  24 лютого 2017

Київ системно працює над створенням додаткових місць для дошкільнят – Ганна Старостенко

Київ системно працює над створенням додаткових місць для дошкільнят – Ганна Старостенко

Київ системно працює над створенням додаткових місць для дошкільнят. Зокрема, до кінця 2017 року планується створити більше 1000 додаткових місць у існуючих дитячих навчальних закладах столиці за позабюджетні кошти. Третій рік поспіль створюються додаткові групи завдяки поверненню орендованих приміщень дошкільним закладам, після чого за кошти німецького уряду там здійснюється ремонт, а за кошти місцевого бюджету закуповується все необхідне для перебування дітей. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час перевірки стану новостворених груп у садочку-яслах № 746 Деснянського району.

«Київ системно просувається у вирішенні проблеми, що дісталася нам у спадок, – переповнення дитячих садочків. Один із таких шляхів – це створення додаткових груп, залучаючи позабюджетні кошти. Минулого року завдяки співпраці столиці з німецьким урядом створили понад 500 додаткових місць. Цьогоріч, володіючи суттєвим досвідом, ми очікуємо відновити понад 1000, що еквівалентно будівництву 5 нових дошкільних закладів», – повідомила Ганна Старостенко.

«Ремонт та відбудова повернених приміщень, які десятиліттями використовувалися не за цільовим призначенням, потребує суттєвих змін у плануванні, а отже значних коштів. Тому ми вдячні нашим німецьким партнерам за допомогу та співпрацю. До прикладу, на ремонтні роботи в додаткових групах у садочку № 746 витрачено 3,5 мільйони гривень позабюджетних коштів. Місто зі свого боку подбало про облаштування закладу всім необхідним: за міський бюджет було закуплено меблі, господарчий і спортивний інвентар, облаштовано харчоблок і пральню, що становить понад 820 тисяч гривень», – зазначила заступник голови КМДА.

 

Довідково.

Проект проводиться в рамках програми «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини через Німецький банк розвитку KfW. У Києві проект реалізовує «Український фонд соціальної інфраструктури». Максимальна вартість фінансування одного дитсадка – 300 тисяч євро.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку