Головна  →  Новини  →  23 лютого 2017

Вихованці КПДЮ виконали гімн України біля Ейфелевої вежі у Франції

Вихованці КПДЮ виконали гімн України біля Ейфелевої вежі у  Франції

З 23 січня по 9 лютого 2017 року народний художній колектив ансамбль сучасної хореографії «Фламінго» Київського Палацу дітей та юнацтва брав участь у VІ Міжнародному фестивалі «Зимові арабески» у Франції та став лауреатом. Колектив гідно представив досягнення української дитячої хореографії та познайомив з українською культурою глядачів міст Сартрувіль, Балланкур, Сен  Жермен, Пітівьє (Франція), а також міста Лодзь (Польща). На національно-патріотичному підйомі наші діти влаштували флешмоб біля Ейфелової вежі, на якому заспівали гімн України на фоні українського прапора. 

Вихованці «Фламінго» ознайомилися з найвідомішими місцями Франції (Париж, Сен-Жермен-де-Лузіан, Коньяк,  Аррас, Сент-Врайна, Аркашон, Сант-Женевьев-де-Буа, Бордо, Аркашон),  Німеччини (Дрезден), Бельгії (Брюгге, Брюссель) та Польщі (Ченстохова, Лодзь). У Парижі діти відвідали визначні та історичні місця, на катері по річці Сені здійснили оглядову екскурсію.

У рамках фестивалю діти та педагоги мали нагоду відвідати майстер-класи та знайти нових друзів у Франції й Польщі. Вони вивчили з французькими дітьми українські танці, які потім спільно виконували в концертних програмах. У процесі спілкування весь час відбувався обмін культурними традиціями, обговорювалися актуальні питання, які хвилюють сучасну молодь. Фестиваль став поштовхом до виникнення нових спільних проектів, завдяки яким колективи зможуть познайомити з українською культурою та досягненнями столичних дитячих художніх колективів глядачів різних країн світу.

Перейти до спискуВерсiя для друку