Головна  →  Новини  →  23 лютого 2017

Панорама майстерності педагогічних працівників

Панорама майстерності педагогічних працівників

Щорічно  протягом  лютого в Голосіївському районі проходить  «Панорама майстерності  педагогічних працівників», під час якої освітяни презентують свій досвід роботи, обговорюють нагальні питання і проблеми в організації навчально-виховного процесу.  У цьому році  головною темою  стала реалізація Концепції «Нової української школи».  Особливо спонукав до продовження цієї розмови в освітянському колі міський педагогічний форум «Нова початкова школа», проведений Департаментом освіти і науки, молоді та спорту міста Києва в січні цього року.

21 лютого на базі спеціалізованої  школи  І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних  мов № 220  тривала робота «дискусійного подіуму» - «Від сьогодення –  в майбутнє» за участю  заступників директорів шкіл, відповідальних  за початкову школу, керівників шкільних методичних об’єднань вчителів початкових класів Голосіївського району. Були висвітлені такі  питання, як: реформування початкової школи в сучасних умовах,  особливості вивчення шкільних предметів у 1 класі, ключові зміни до програми 2-го классу, нововведення в 3-му класі,  розвантаження програм 4-го класу,  ключові зміни до програми з англійської мови   для   1-4 класів. 

У ході дискусії жваво обговорювалися погляди вчителів на зміни у змісті навчальних предметів, зміни у контролі навчальних досягнень учнів,  на компетентісний підхід та новітні педагогічні технології, на особливості  режиму роботи та навчальний план початкової школи, а також на співпрацю школи з батьками і громадськістю. Активну участь у роботі "Дискусійного подіуму" взяли педагоги ЗНЗ №№ 21, 33, 36, 85, 92, 179, 220, 286.

Підводячи підсумки дискуcії, учасниками були схвалені пропозиції щодо продовження висвітлення на платформі EdEra зауважень і пропозицій педагогів-практиків щодо подальшого вдосконалення навчальних програм, щодо необхідності проведення у кожному ЗНЗ таких дискусій, засідань методичних об’єднань та педагогічної ради, семінарів-практикумів  тощо, а також кропіткої роз’яснювальної роботи з батьками. 

Наступного дня 22 лютого робота продовжилася в школі І-ІІІ ступенів  № 286, де свій досвід роботи презентувало методичне об’єднання вчителів початкових класів  у формі  уроку-панорами на тему:  «Традиційне навчання чи  новітні педагогічні технології ? Погляд педагога».   Було проведено  понад 20 практичних занять, у яких взяли участь близько 100 вчителів початкових класів ЗНЗ Голосіївського району.  Вчителі початкових класів, які атестуються у цьому навчальному році,  проводили майстер-класи, міні-практикуми, ділові ігри, демонстрували свої творчі проекти. Відбулися цікаві творчі дискусії між вчителями з питань стратегічних  методів та прийомів навчання, організацізації пізнавальної діяльності учнів. 

Перейти до спискуВерсiя для друку