Головна  →  Новини  →  22 лютого 2017

Міжнародний день рідної мови в НВК «Оболонь»

Міжнародний день рідної мови в НВК «Оболонь»

У Статуті ЮНЕСКО говориться: «Мир і процвітання не гарантують тільки економічні і політичні рішення. Стійкий світ і загальне процвітання неможливі без інтелектуального і духовного співробітництва людства. При всьому нашому розмаїтті ми об'єднані спільною людської культурою.

Через спілкування, знання інших мов, діалог ми розширюємо знання про традиції та звичаї інших народів». Саме ці ідеї, висловлені Генеральним директором ЮНЕСКО Іриною Боковою про новий гуманізм в XXI столітті, були покладені в основу співпраці НВК «Оболонь» (м. Київ, Україна) зі школами – партнерами: Європейським ліцеєм (м. Баку Азербайджан), Державною гімназією (м. Талсі, Латвія), Мовною школою імені Івана Вазова (м. Пловдів, Болгарія) - у рамках роботи  у Міжнародному проекті асоційованих шкіл ЮНЕСКО «Навчання для майбутнього», який   було розпочато у вересні 2012 року.

Уже стало традицією вітати учнів шкіл-партнерів із Міжнародним днем рідної мови. Тому 21 лютого 2017 року в рамках Міжнародного проекту асоційованих шкіл ЮНЕСКО «Навчання для майбутнього» була проведена онлайн-конференція «З рідною мовою у серці». Метою заходу було через спілкування, діалог, створення спільного презентаційного матеріалу розширити знання учнів про українську, латвійську, болгарську мови, про творчість сучасних національних поетів цих країн, шляхом використання сучасних інформаційних технологій разом зі школами-партнерами створити спільну презентацію «З рідною мовою у серці».

У рамках цього проекту кожна школа підготувала свій виступ, який включав привітання учнів шкіл –партнерів рідною мовою, ознайомлення із творчістю відомих національних поетів, національними традиціями та вшануванням їх у школах. Учні прочитали вірші сучасних поетів та власні твори рідною мовою (читання супроводжувалося  перекладом англійською мовою). Представники кожної країни  виконували пісні рідною мовою.

Перейти до спискуВерсiя для друку