Головна  →  Новини  →  2 лютого 2017

У 2017 році вже створено 240 місць у ДНЗ, що дорівнює одному дитячому садочку – Ганна Старостенко

У 2017 році вже створено 240 місць у ДНЗ, що дорівнює одному дитячому садочку – Ганна Старостенко

За перший місяць 2017 року в дошкільних закладах Києва було створено додатково 240 місць, що еквівалентно побудові нового повноцінного садочку. Важливо, що на це, окрім міських, залучені й кошти німецького уряду. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час засідання Київської міської спостережної ради з питань впровадження Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури УФСІ V».   

«Раціональний і господарський підхід у веденні діяльності наших дошкільних навчальних закладів може показати надзвичайно хороші результати. Буквально за місяць в 10 дошкільних навчальних закладах Києва відкрито 13 додаткових груп, що відповідає одному повноцінному дитячому садочку», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, одним із найбільш цікавих проектів у 2017 році стане дитячий садочок № 305, який довгий час не використовувався за своїм цільовим призначенням. Тепер тут розпочалися роботи: за кошти німецького уряду буде здійснено комплексний ремонт, а за міський бюджет – закуплено меблі, господарчий і спортивний інвентар, а також облаштовано харчоблок і пральню. Очікується, що в садочку буде відкрито 5 груп (13 дітей у кожній), додала заступник голови КМДА.

«Загалом у 2017 році ми запланували в рамках цього проекту відкрити ще понад 1,5 тисячі місць у київських ДНЗ. Наразі вже затверджений перелік садочків, погоджена проектно-кошторисна документація і розпочато роботи в них», – повідомила Ганна Старостенко.

 Довідково.

Проект проводиться в рамках програми «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини через Німецький банк розвитку KfW. У Києві проект реалізовує «Український фонд соціальної інфраструктури». Максимальна вартість фінансування одного дитсадка – 300 тисяч євро.

Перейти до спискуВерсiя для друку