КМДА Київська міська державна адміністрація


20 січня 2017

До Дня Соборності України. Нам Україна вище над усе

До Дня Соборності України. Нам Україна вище над усе

 Єдність – це запорука міцної держави та щасливої країни. Різні часи пережила Україна, чимало випробувань лягло на її долю. Проте єдність, яка згуртувала всіх: схід і захід, південь і північ, - укріпила нас, дала змогу створити єдину державу. День Соборності України — свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Напередодні державного свята, яке стало символом єднання українських земель, у Київській гімназії №154 проведено заходи:

  • вшанування випускників гімназії, Олексія Ощепкова, Микити Недоводієва, Олексія Бобкіна, які плоягли за незалежність України під час АТО;
  • день вишиванки;
  • презентація класного колективу 9-А класу «Україна – єдина країна!»;
  • години спілкування «День Соборності України»,
  • бесіди «Соборна мати Україна, одна на всіх як оберіг»;
  • круглий стіл для учнів 10-А класу «Тільки разом збережемо незалежність»
  • віртуальна подорож рідним краєм учнів 2-Б класу,
  • флешмоб «Єднаймося, заради України!»,
  •  свято «Україна колядує!» відео презентація історії свята учнями 10-А класу для учнів 5-6-х класів під керівництвом вчителя історії Величко Н.Є.
  • створення учнями 7-А класу разом з педагогом –організатором Корнієнко І.М. та класним керівником Палагечою. Н.В. карти України «Мій сонячний дім – моя Україна», яка символізує різноманітність українського народу та водночас його єдність, силу і свободу.

Під час заходів учні дізналися цікаві факти з історії Батьківщини від своїх старших наставників; переглянули фільми «Шляхами незалежності» та «Злука»; взяли участь в обговоренні незрозумілих питань, презентували підготовлений матеріал; разом розгадували ребуси, шукали відповіді; взяли участь у вікторині «Цікава Україна»; дивилися відео матеріали, декламували вірші, малювали плакати, брали участь в захоплюючому дійстві «Україна колядує!» під керівництвом вчителя музичного мистецтва Павлової Ж.І. та презентації 9-А класу «Україна –єдина країна!» разом з класним керівником Артеменко Т.В.

Всі заходи були проведені з метою формування в учнів нацiональної свiдомостi i людської гiдностi, вiдродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про Батьківщину як соборну державу, про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. Кожен захід відрізнявся своєю оригінальністю та був спрямований на розуміння учнями важливості єдності українського народу, особливо в теперішній час.

Ми маємо бути свідомі того , що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України.

Любімо свою Вітчизну, пишаймося нею і гордо будемо нести по життю звання представників мудрого і творчого, героїчного і відважного, великого українського народу!

 

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!
Говорять сьогодні дорослі й малі
Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,
Немає такої, як ти ,на землі!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.