Головна  →  Новини  →  19 січня 2017

Освітній проект «Перехрестя освітніх новітніх технологій» у загальноосвітніх навчальних закладів Оболонського району міста Києва

Освітній проект «Перехрестя освітніх новітніх технологій» у загальноосвітніх навчальних закладів Оболонського району міста Києва

18 січня 2017 року, Оболонський район зібрав у себе учасників «Оболонських ПОНТів». І не зважаючи на досить несерйозну назву, захід цей дуже значимий, адже за «ПОНТами» приховується «ПЕРЕХРЕСТЯ ОСВІТНІХ НОВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ». Це назва освітнього проекту, що стартував у минулому році в Печерському районі міста Києва. Започатковано проект Міністерством освіти і науки України та ДНУ «Інститут  модернізації змісту освіти». Його науковим керівником є начальник відділу проектного управління Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, професор Пушкарьова Т.О.  

Мета проекту – ознайомити освітянську громаду з інноваційними технологіями, що дають реальні результати у навчанні та вихованні учнівської молоді і є ефективними в умовах сучасних шкіл.

Оболонський район прийняв естафету від Печерська і організував на ПЕРЕХРЕСТІ ОСВІТНІХ НОВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ зустріч трьох шкіл району – спеціалізованої школи №  214, школи № 225 та навчально-виховного комплексу № 157.

Учасниками «Оболонських ПОНТів» стали директори та заступники директорів усіх загальноосвітніх навчальних закладів Оболонського району м. Києва та директори навчальних закладів Київської області. На відкритті заходу були присутні представник Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації (керівника апарату Совенко П.О.) та представник Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації (завідуюча відділом  управління закладами освіти Департаменту Бондаренко Л.А.). Теплим, щирим словом привітала усіх господиня свята  Вахнюк Н.М.,  начальник управління освіти Оболонської РДА.

Першим розпочав «діалог на перехресті» колектив спеціалізованої школи № 214 на чолі зі своїм директором Балою К.М.

«Формування науково-природничого світогляду у рамках STEM-освіти», «Практичне використання математичних та економічних знань у різних життєвих ситуаціях», «Формування початкових навичок у конструюванні – основа розвитку інженерного мислення учнів при конструюванні LEGO», «Формування підприємницьких навичок у школі фінансової грамотності»,  «Технології розвитку комунікативних здібностей учнів та вмінь працювати в групах», «Командна робота в середовищі Office365 при роботі над проектом «Країна, якою ми пишаємося» – це лише частина тем та завдань, досвідом розв’язання яких поділилися учителі, учні та батьки СШ № 214.

Естафету підхопила школа № 225, і, коли всі учасники перейшли у її приміщення, слово взяв директор школи Глушаниця В.Г., який ознайомив усіх присутніх з програмою «Оболонських ПОНТів» у цьому навчальному закладі. Вона передбачала обговорення таких питань:

-     «Застосування дослідницьких проектів учнів у повсякденному житті  («Мінеральні води України», «Захист довкілля»)»;

-     «Формування уявлень про об’єкти довкілля у дітей молодшего шкільного віку в процесі експериментальної діяльності»;

-     «Використання фреймових структур у процесі формування загальнонавчальних умінь та забезпечення вдосконалення компетенцій учнів на уроках української літератури»;

-     «Дослідницькі завдання як ефективний засіб розвитку пізнавальної діяльності учнів на уроках англійської мови»;

-     «Сучасний підхід до організації навчально-дослідницької діяльності учнів засобами інтегрованого навчання з використанням хмарного сервісу Office365 при викладанні предметів художньо-естетичного циклу».

На завершення учасники познайомилися з учнівською командою школи № 225 «Зірка» –  переможцями Інтернет-турніру МАН «Відкрита природнича демонстрація» у 2016 році.

НВК № 157 запропонували усім присутнім поринути у мовний простір свого навчального закладу і поділилися досвідом впровадження інноваційних технологій з його розвитку. Окрім педагогічного колективу та учнів ліцею, присутніх привітали голова батьківського комітету НВК, голова фонду «Жінки за мир в усьому світі» Коцеба Т.Ю. та представник Європейської лінгвістичної агенції Cambridge English Language Assessment, з якою НВК № 157 має тривалі партнерські зв’язки.

«ПОНТи» у цьому закладі запропонували учасникам діалог за такою програмою:

-     «Майстер-клас для вчителів «Топ-50 англійських фраз для спілкування»;

-     «Подорож Україною за допомогою онлайн ресурсу Google-maps» - бінарний урок з англійської мови та інформатики»;

-     «Проект «Нова школа» – засідання лідерів учнівського самоврядування та наукового товариства учнів ліцею»;

-     «Speaking club «Magic world» – проектна робота учнів з елементами інтегрованого навчання».

Наприкінці свята  ліцеїсти порадували своїх гостей виступом вокального та хореографічного колективів.

Завершився захід його обговоренням на дискусійному майданчику та щирими словами вдячності, захоплення та віри у майбутнє української школи.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку