Головна  →  Новини  →  13 грудня 2016

Учні спеціалізованої школи №14 імені Сергія Федоровича Грушевського взяли участь у міжнародному тристоронньому проекті «Clips für mehr Respekt» («Кліпи задля поваги»)

Учні спеціалізованої школи №14 імені Сергія Федоровича Грушевського взяли участь у міжнародному тристоронньому проекті «Clips für mehr Respekt» («Кліпи задля поваги»)

У рамках міжнародної співпраці та підтримки партнерських зв’язків група учнів 8 та 10 класу спеціалізованої школи №14 імені Сергія Федоровича Грушевського відвідали Федеративну Республіку Німеччина з метою участі у міжнародному тристоронньому проекті «Clips für mehr Respekt» («Кліпи задля поваги»). Зустріч відбувалась у форматі Німеччина-Україна-Чехія.

Учні кожної з країн працювали в невеликих змішаних групах, в яких разом зі студентами-кінематографістами знімали короткометражні фільми на такі теми як «Повага» та «Дискримінація».

Крім зйомок фільму учні активно обговорювали питання дискримінації, поваги та толерантності на інтерактивних семінарських заняття, виконували вправи, спрямовані на боротьбу зі стереотипами та упередженнями щодо релігії та національності, покращували свій рівень володіння іноземними мовами та мали насичену екскурсійну. В рамках проектної роботи школярі відвідали міста Бранденбург на Хафелі, столицю Федеральної землі Бранденбург, місто Потсдам та столицю ФРН, місто Берлін.

Після завершення зйомок готові відеороботи було презентовано перед громадськістю, пресою, кураторами фонду «Begegnungsstätte Schloss Gollwitz» та політикумом в особі федерального секретаря та уповноваженого Федеральної землі Бранденбург, Мартіна Горхольта.

Самі відеороботи будуть представлені на сторінці школи окремою публікацією.

Перейти до спискуВерсiя для друку