КМДА Київська міська державна адміністрація


9 грудня 2016

Школярі Києва долучилися до глобальної освітньої акції «Година коду»

Школярі Києва долучилися до глобальної освітньої акції «Година коду»

У рамках тижня інформатики, що відбувається з 5 до 11 грудня у всьому світі, компанія «Майкрософт Україна» за підтримки дружини Президента України Марини Порошенко провела відкритий урок із програмування для учнів інклюзивного класу спеціалізованої школи № 41 ім. З. К. Слюсаренка. Такі заходи демонструють, наскільки успішними в навчанні будь-яких предметів можуть бути діти з особливим потребами за умови максимальної соціальної підтримки, повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Кожен учень повинен мати можливість вивчати інформатику, попри свої особливі потреби, адже вона є основою для успіху в будь-якій кар’єрі 21 століття. Столиця є лідером у забезпеченні дітей з особливими потребами якісною освітою. Сьогодні в Києві відкрито близько 200 інклюзивних та спеціалізованих класів у школах та більше півсотні груп у дитячих садках. Ми прагнемо зробити все можливе, зокрема і через співпрацю зі світовими компаніями, щоб для максимальної кількості особливих дітей навчання було якнайбільш якісним», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, цього року З 7 до 13 грудня понад 2,5 тисячі шкіл з усієї України доєдналися до ініціативи «Година коду» від компанії «Майкрософт» і Київ також серед них. Мета цього глобального руху – навчити дітей основам комп’ютерних наук та розвіяти міф про складність програмування. У Києві урок було проведено в одному з класів спеціалізованої школи № 41 ім. З.К.Слюсаренка з поглибленим вивченням англійської мови. Зокрема, школярі 3-го класу отримали завдання, в якому потрібно було написати програму для персонажа популярної гри Minecraft.

«Уроки кодування переважно проходять у школах, бібліотеках та громадських організаціях. У Києві було обрано провести такий захід в класі з інклюзивним навчанням, щоб показати наскільки успішними в навчанні можуть діти з особливим потребами за умови максимальної підтримки», – повідомила Ганна Старостенко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.